Sport Hajduk

dan kasnije

(O)cjenik derbija na Poljudu: ovaj put napadači nisu izvukli obranu

dan kasnije

Sami "odlikaši", tragičar je Vučur, uz njega i Posavec. Napad nešto bolji, najbolji je Jairo, uz njega Said. Jesmo li dobro to ocijenili? Sada kada smo se ohladili od utakmice pogledajte naš odabir i ocjene, slažemo li se oko prikazanog jučer na Poljudu.

Posavec 5 - Dojam je da je kod prvog gola mogao i on bolje reagirati, otišao je u prazno izvan kaznenog prostora, Boban ga je zaobišao.

Juranović 5,5 - Navikli smo ga gledati u mnogo boljim izdanjima. Pokušavao je, ali nije to bila njegova večer. Bez uobičajenog napadačkog učinka.

Vučur 5 - Tragičar. Kod prvog gola uhvaćen je na spavanju, iza leđa mu je pobjegao strijelac Boban, a kod drugog je zbog njegovog izleta u prazno nastala velika rupa u srcu obrane.

Lopez 5,5 - Bolji dio neuvjerljivog stoperskog tandema. I on je mogao bolje reagirati kod drugog gola, nije uspio stići ni omesti strijelca Marića.

Filip 5,5 - Još ga čekamo. Na sto muka su ga stavljali za igru vrlo raspoloženi Hajradinović i Grgić, zato je patio i njegov napadački učinak.

Palaversa 5 - Neprimjetan u posve blijedom prvom poluvremenu Hajduka, kao da je utakmica prolazila pored njega. Uoči nastavka je zamijenjen.

Barry 5,5 - Pokušavao je povezati redove igre "bijelih", ali bezuspješno. Izuzev par lopti nedostajalo mu je malo više okomitosti u igri.

Caktaš 5 - Trsio se, a na koncu nije imao ni sreće. U prvom dijelu je njegov šut zaustavljen rukom, a u drugome mu je obranio vratar.

Jairo 6 - Jedan od rijetkih koji zaslužuje prolaznu ocjenu. Jedini je uspijevao stvoriti višak, proći igrača, dati zrno kreacije i lucidnosti.

Ivanovski 5 - Nakon privremenog izlaska iz krize opet povratak na staro, bez učinka. Na poluvremenu je i on ostao u svlačionici.

Gyurcso 5 - Daleko od prošlosezonskih i posljednjih izdanja. Još je i vrlo jeftino prodao loptu iz koje se poslije izrodio drugi gol gostiju.

od 46. Jradi 5,5 - Unio je mnogo više agresije u izdanju "bijelih" u drugom dijelu, ali izostao je malo zapaženiji učinak u samoj igri.

od 46. Said 6 - Unio je živost u nastavku, a našao se i u dvije-tri prilike. Jednom ga je blokirao Guti, gol mu je poništen zbog zaleđa.

od 79. Tudor – premalo igrao za ocjenu

Trener Zoran Vulić 5 - Pokušao je već na poluvremenu nešto drastično promijeniti dvostrukom izmjenom, ali nakon dvije propuštene prilike i poništenog gola, drugi pogodak Osijeka "ubio" je njegovu momčad.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk