Sport Hajduk

Svjetski dan zaštite životinja

Humanitarna akcija: Hajduk za 'čupave prijatelje'

Svjetski dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada, a tim povodom  polaznici, zaposlenici i treneri Hajdukove Akademije u četvrtak su na Poljudu donirali su hranu, potrepštine i novčana sredstva "Zakladi za zaštitu životinje Split". 

Desetak dana u Hajdukovoj Akademiji prikupljala su se navedena sredstva u humanitarnoj akciji naziva "hajdukovci za čupave prijatelje", a udruzi su donirana jučer popodne kada su volonteri "Zaklade za zaštitu životinja" s napuštenim kućnim ljubimcima stigli na Poljud. 

Zvonimir Filipović iz "Zaklade za zaštitu životinja" održao je djeci kratko predavanje u učionici objasnivši im čime se udruga zapravo bavi. Između ostalog istaknuo je kako je u skloništu za napuštene životinje u Kaštelima udomljeno preko tisuću životinja od kada je podignuto prije četiri godine. 

Zadatak i cilj "Zaklade za zaštitu životinja" je pronalazak ljudi koji će udomiti napuštene životinje, uglavnom pse koje su njihovi vlasnici napustili te tako učiniti njihov život ugodnijim i ljepšim. 

Nadamo se da smo i mi ovom akcijom barem malo pomogli da se životi naših "čupavih prijatelja" izgledaju bolje i vedrije...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk