Sport Hajduk

Pamtit će ga

Mladi veznjak dobro odigrao svoj prvi derbi: Niko nije tija riskirat pa igrat lipo

Pamtit će ga

Šesti nastup u bijelom dresu Anti Palaversi donio je prvi derbi protiv Dinama. I to na Poljudu u uvijek paklenoj atmosferi. Osamnaestogodišnji veznjak dobro se snašao, pamtit će ga po pozitivnim dojmovima, premda se to ne može reći za samu kvalitetu utakmice koja je bila ispod razine.

- Utakmica je bila tvrda, kako smo i očekivali. Znali smo da će biti važno skupljati ničije lopte po sredini jer se tu stvarala prednost, međutim taj je segment bio li-la, zato nije bilo golova. Nitko nije htio riskirati i igrati lijepo. Čestitam suigračima i hvala navijačima na podršci - rekao je poslije utakmice Palaversa.

Hajduk gotovo da nije stvorio ni jednu priliku pred golom Dominika Livakovića.

- Nedostajao nam je zadnji pas za šansu. Tražili smo pobjedu, kao i u svakoj utakmici, ali trebamo se poboljšati u stvaranju prilika, pogotovo protiv jačih suparnika kao što je Dinamo.

Kakav je bio osjećaj igrati prvi derbi, jeste li imali tremu?

- Nisam, nemam je više - nasmijao se Palaversa i dodao da je zadovoljan svojom igrom.

- Zadovoljan sam i igrom cijele momčadi jer smo ušli agresivno, željni tri boda. Nije bilo bajno za gledati, ali što se može.

A kako ste vidjeli Dinamo, jeste li možda očekivali više od njih?

- Mislili smo da će više pokušati igrati. Iz obrane su slali duge lopte prema našoj obrani, bilo je dosta ničijih lopti. T

ko na kraju može biti zadovoljniji ovim bodom?

- Možda čak Dinamo.

I oni su tražili tri boda poput nas. Ipak, nastavlja se pozitivan Hajdukov niz od dolaska novog trenera Zorana Vulića na klupu.

- Zadnje tri utakmice se dižemo, davali smo i golove, ali danas nije išlo. Uvijek očekujemo tri boda protiv svakoga. Ići ćemo prema gore. Vulić nas je digao, vidi se i da je atmosfera u svlačionici bolja. To smo pokazali na terenu jer se svatko bori za suigrača, pomažemo jedni drugima - zaključio je Palaversa.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk