Sport Hajduk

pravi navijači

Ima li kraja ovom divljanju: kamenom u glavu pogođen Hajdukov napadač

pravi navijači

Nogometni derbi su umjesto igrača obilježili neodgovorni pojedinci svojim divljačkim potezima. Ne znate što je gore, topovski udar koji je ozlijedio vatrogasca, ili kamen kojim je pogođen Mađar u Hajdukovom dresu Adama Gyurcsó.

Ostaje pitanje, koliko moraš biti neodgovoran pa da s tribina nekoga gađaš na sportskoj predstavi. Takvima nije mjesto u civiliziranom društvu, ne samo na sportskim događajima.

Igrala se 90. minuta kada su u blizini istočne tribine Poljuda u dvoboju bili branič Dinama Stojanović i napadač Hajduka Gyurcsó. Iako među njima nije bilo kontakta Gyurcsó se u jednom trenutku srušio na travnjak, a pomoćnik je signalizirao glavnom sucu Ivanu Bebeku da se prekine susret.

Nitko sa sigurnošću nije znao što se dogodilo s Gyurcsom dok Stojanović na travnjaku nije pronašao jedan kamen(čič). Upravo taj je završio na Gyurcsovom zatiljku, držao se Mađar za mjesto gdje je pogođen. Sudac Bebek je spomenuti kamen odnio delegatu susreta, sigurno će se i ovo naći u zapisniku kao još jedan krimen organizatorima.

Gyurcsu je liječnička ekipa Hajduka pružila prvu pomoć, nije izgledalo da je ozbiljno ozlijeđen, no ipak je Zoran Vulić u igru umjesto njega poslao Frana Tudora.

Situacije koja ne priliči nogometnim stadionima, sigurno niti sam krivac za ovaj događaj nije svjestan koliko je štete počinio. Mogao je teže ozlijediti Adama Gyurcsóa, a Hajduk, kojeg svi vole i u njega se kunu, i zbog ovoga čeka sigurno drastična kazna.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk