Sport Hajduk

svi na poljud u nedjelju

Tjedan Hajdučke istine: da je tući ‘modre’ dva puta u 6 dana

svi na poljud u nedjelju

Šest dana prije onog pravog derbija između Hajduka i Dinama u Poljudu na istom stadionu sutra će se odigrati drugoligaški derbi najvećih hrvatskih klubova. Hajduk II protiv Dinama II od 14.30 sati, uz izravan prijenos na HNTV-u.

Za momčad Siniše Oreščanina to će biti prva domaća utakmica ove sezone nakon što su Hajdukovi “bekavci“ otvorili s čak četiri uzastopna gostovanja. Razlog je bila zamjena travnjaka na poljudskom stadionu.

Hajdukovci su krenuli teško izborenom minimalnom pobjedom u Dugopolju, ali onda su uslijedili porazi u Solinu i Varaždinu te remi s Kustošijom. Četiri boda u četiri utakmice skroman su učinak, Dinamo II s druge strane skupio je devet, ali je praktički sve susrete igrao doma jer su mu dva gostovanja bila Lučko i Sesvete.

Iako drugoligaški derbi Hajduka i Dinama nema ni približno toliko naboja kao prvoligaški, uvijek su pobjede u takvim susretima slatke. A slast tog trijumfa do sada su uvijek osjetili – gosti. Dinamo prošlog kolovoza u Poljudu, a Hajduk u listopadu i travnju u Zagrebu.

Splićani se nadaju da se ta tradicija neće nastaviti i sutra te da će prvi put u međusobnim susretima bodove odnijeti domaćin.

Usprkos prijenosu na malim ekranima i pomalo neatraktivnom terminu utakmice, Hajdukovim navijačima ova će utakmica svakako biti zanimljiva, kao uostalom i svaka koju igra B momčad. 
Zna se da su svi igrači na oku trenera prve momčadi Zorana Vulića te da su mnogi tijekom proteklih par godina dobrim igrama uspjeli napraviti iskorak, prijeći na tu stepenicu više. Sada su tu neki drugi mladići, talentirani i željni dokazivanja, a na koga će trener Oreščanin moći računati u ogledu s Dinamom II bit će jasnije kad se vidi popis putnika prve momčadi za utakmicu s Istrom u Puli.

U više navrata s Poljuda su istaknuli kako primarni cilj druge momčadi nije rezultat, već omogućavanje mladim igračima utakmica u kontinuitetu i što bolju pripremu za prvu ligu. Momčad je u prvom redu razvojna i prilika je to za mlade igrače da pokažu tko od njih ima potencijal za nešto više, no ipak u cijeloj toj priči ne bi bilo dobro da rezultat bude loš pa da ostanak u ligi dođe u pitanje.

To se nije dogodilo prošle sezone, pa ne bi trebalo ni ove. Dojam je da je momčad koju Oreščanin ima na raspolaganju jednostavno predobra da bi joj se takvo što dogodilo.

U svakom slučaju, sutra bi na Poljudu trebalo biti uzbudljivo. Hajdukovi mladi igrači koji nadiru protiv također mladog Dinama II koji je još prošle sezone pokazao svoju snagu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk