Sport Hajduk

od 2019. godine

Huljaj: Uvode se velike promjene važne i za Hajduk; Agnelli: Nogomet će se razvijati na mnogo vidljivih načina

od 2019. godine

Najvažniji zaključak Glavne skupštine Europskog udruženja klubova (ECA) u Splitu je da se ide u pokretanje trećeg europskog klupskog natjecanja, uz postojeće Ligu prvaka i Europsku ligu.

Novo natjecanje trebalo bi krenuti od sezone 2021./22., potvrdio je u Splitu predsjednik ECA-e Andrea Agnelli, ujedno i predsjednik Juventusa. Čeka se još odobrenje Izvršnog odbora UEFA-e.

Novo natjecanje još nema ime, a otvoreno je pitanje hoće li ono biti odvojeno i imati 32 sudionika ili će djelovati kao drugi razred Europske lige, s tim da oba imaju po 32 kluba. Konačna se odluka očekuje do kraja godine.

Glavnoj skupštini sudjelovala je i Hajdukova delegacija na čelu s predsjednikom Uprave Jasminom Huljajem koji je uručio prigodne poklone čelnicima ECA-e.

- Ovo je izvanredna prilika za razmjenu iskustva s vodećim europskim klubovima, kako se organizirati i biti uspješan. Prepoznaje se brend Hajduka i svi bi voljeli da smo značajniji na europskoj sceni, kao nekada – rekao je Huljaj, koji se raduje uvođenju novog europskog natjecanja.

- Manje zemlje dobit će bolju vidljivost, a vjerujem i da će se financijski kolač još bolje dijeliti te da će razvojni klubovi poput nas dobiti značajna sredstva za razvoj igrača.

Agnelli je na konferenciji za medije nakon završetka Glavne skupštine dodao kako će se vjerojatno već od sljedeće sezone VAR uvesti i u Ligu prvaka. Također je pohvalio svog igrača i hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

- Mario je odličan čovjek, volim ga. Velike čestitke zaslužili su vaši nogometaši s obzirom na postignuće u Rusiji. Imate odlične sportaše.

Jedan od potpredsjednika ECA-e Pedro Lopez Jimenez, ujedno i dopredsjednik madridskog Reala, pričao je o Luki Modriću:

- Nadam se da će Luka osvojiti Zlatnu loptu. Jako je dobar igrač, najbolji kojeg možete naći. Važan je dio Reala, on je graditelj naše igre. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk