Sport Hajduk

Glavna skupštine ECA-e

Brojni uglednici na čelu s Van der Sarom na Poljudu, sutra se očekuju čelnici Juvea, Reala i ostalih klubova

Glavna skupštine ECA-e

U sklopu Glavne skupštine ECA-e (Europsko udruženje klubova) koja se održava u hotelu Le Meridien Lav u Splitu danas je jedan od sastanaka održan i na stadionu u Poljudu.

Najpoznatiji među sudionicima bio je Edwin van der Sar, legendarni vratar nizozemske reprezentacije, Ajaxa, Juventusa i Manchester Uniteda koji je danas glavni direktor Ajaxa.

Van der Sar (47) je također sudjelovao na revijalnom turniru u Stobreču na kojem su igrali predstavnici klubova koji sudjeluju na ECA-i. Van der Sara i društvo dočekali su braća Luka i Jurica Vučko, a među igračima našli su se i Stipe Pletikosa te Jens Andersson, bivši sportski direktor Hajduka koji danas radi u švedskom AIK-u.

Sutra je drugi i posljednji dan Glavne skupštine ECA-e u kojem će najzanimljivije biti od 13.30 sati kada je u hotelu Lav na rasporedu konferencija za medije.

Na njoj će govoriti najveća zvijezda događaja Andrea Agnelli, predsjednik ECA-e i prvi čovjek Juventusa. Uz njega će biti potpredsjednici ECA-e i također visoki uzvanici - Pedro Lopez Jimenez (potpredsjednik madridskog Reala) i Dariusz Mioduski (predsjednik Legije iz Varšave), te glavni tajnik Michele Centenaro.

Ovo je inače 21. po redu Glavna skupština kojoj prisustvuju 232 predstavnika klubova članova ECA-e, a održava se svake dvije godine. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk