Sport Hajduk

uzeli titulu skupa

Mate Bilić: Zoran Vulić postavit će disciplinu u svlačionici, u to sam siguran!

uzeli titulu skupa

- Zoran Vulić postavit će disciplinu u svlačionici, u to sam siguran! – smatra Mate Bilić, nekadašnji napadač Hajduka koji je s novim-starim trenerom “bilih“ osvojio naslov prvaka Hrvatske 2001., a ovaj ga je kasnije vodio i kratko u dresu Splita u sezoni 2014./15. 

Dobro Bilić poznaje Vulića kao trenera.

- Koliko vidim, peti se put vraća u Hajduk. On je izdanak Hajdukove trenerske škole, što mi je drago. Ima dosta iskustva, pogotovo vodeći Hajduk, što je važno. Sazrio je kao trener, ima „žicu“. Moment nije idealan, ali kada je uopće idealan moment za preuzimanje Hajduka? – pita se Bilić.

Koliko Vulić može promijeniti aktualno stanje?

- Ne bi dolazio da ne vjeruje da može napraviti posao. Neće biti lako, naravno, ali vjerujem u njega. Trebat će mu i sreće.

Na čemu Vulić inzistira u igri?
- Forsira igru od noge do noge, nema kendavanja lopte. Prati današnje metode i ne libi se staviti mladog igrača.

Mnogi igrači koje je Vulić vodio ističu kako su mu treninzi zanimljivi i raznovrsni, jeste li vi stekli taj dojam?
- Treninzi jesu interesantni, ali ipak je pri tome važan i igrački kadar. Nužna je prava povratna informacija od strane igrača. Vulić se zna i prilagoditi igračima koje ima.

Bilić je dodao:

- Vjerujem da će krenuti nabolje, no igrači moraju pokazati da zaslužuju biti u Hajduku. Moraju pokazati pravi mentalitet i biti „gladni“. Vule može nadomjestiti ono što je nedostajalo u zadnje vrijeme. 

Brzo na Poljud stiže Dinamo (29. rujna), Bilić smatra kako je ta utakmica sad nevažna.

- Igrači ne smiju razmišljati o toj utakmici. Siguran sam da će i Vulić na tome inzistirati. Sada je najvažniji Rudeš, pa Istra. Ruku na srce, takvo je stanje na tablici, ono je realno. Nadam se da će se stvari brzo početi popravljati i da će raspoloženje biti bolje. Hajduk to zaslužuje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk