Sport Hajduk

potpora treneru

Predsjednik Hajduka prvi put progovorio o Kopićevoj smjeni: Njegova je bila odluka da napusti klub, inicijativa nije bila moja i tu priča završava

potpora treneru

Zorana smo stalno imali u vidu, a proces je potrajao s obzirom na delikatnost trenutka. Tražili smo najbolje rješenje i vjerujem da smo ga pronašli - rekao je predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj na predstavljanju novog trenera prve momčadi Zorana Vulića.

Što se događalo u zadnjih tjedan dana, zašto je otišao Željko Kopić?

- Nakon povjerenja Kopiću prvi put, definitivno smo uzeli u razmatranje promjenu. To je bio vikend poslije Belupa. U tim razmatranjima moja je prva odluka bila dati Kopiću povjerenje jer sam bio svjestan da samo promjena trenera nije dovoljna. Sve što se kasnije događalo više nije važno. Možemo pričati o tome kad se Kopić oporavi. To je bila njegova odluka, sporazumno smo se rastali - tvrdi Huljaj.

Navodno je razlog odlaska Kopića njegov sastanak s Igorom Štimcem?

- Ne namjeravam zabranjivati treneru s kime se nalazi i to nije utjecalo na moju odluku. Kopićeva je odluka bila da napusti klub. Inicijativa nije bila moja i tu priča završava.

Jeste li se s Igorom Tudorom sastali i prije Belupa?

- Nisam, nego poslije. Možda je čovjek u tom trenutku emocija pogriješio datume. Dobro se sjećam, sastali smo se u nedjelju.

Zašto nisu uspjeli pregovori s Tudorom?

- Bio je jedan od kandidata. Razmatrali smo i ostanak Kopića, ali i druge kandidate. Moj je odabir bio ostanak Kopića. Igor je ikona kluba, manje-više je sve rekao u svojim intervjuima. Ispričao sam mu se jer smo se možda krivo razumjeli. Ostali smo u dobrim odnosima.

Na koliko je Vulić potpisao?

- Na dvije godine.

Koje korake još morate poduzeti osim promjene trenera?

- Ima prostora u svim segmentima rada kluba. Od bolje integracije prve i druge momčadi, Akademije, kvalitetnije podrške radne zajednice... Klub se mjeri kroz rezultat prve momčadi, tako se i moramo ponašati.

Rekli ste da ćemo vas trojicu (Huljaj, Bjelanović, Kopić) gledati dugo, a evo Kopića već nema?

- Iskreno sam žalostan zbog toga, jer Kopić je bio moj izbor i žao mi je što se to dogodilo. Iz svake neugodne situacije treba izaći jači.

Je li bilo pritisaka na vas pri donošenju odluka?

- Nije. Samostalno sam donosio odluke na osnovu argumenata koji su bili dostupni, a sve u dijalogu s Bjelanovićem.

Ciljevi pred Vulićem?

- Stabilizacija momčadi i rezultatski oporavak. Za sljedeću sezonu ćemo se dogovoriti. Gledamo na Vulića kao dugoročno rješenje.

Sportski direktor Saša Bjelanović je Vuliću zaželio dobrodošlicu i dodao:

- Vulić nosi Hajduk u sebi, bio je naš izbor. Ima kvalitetu, snagu i energiju koja nam treba.

Kojim ste se kriterijima vodili?

- Vulić je bio najlogičniji izbor. Ima iskustvo, poznaje situaciju u klubu i već je prolazio ovakva razdoblja. Stručan je i trofejan trener. Poznaje mentalitet Hajduka.

Suradnja prve i druge momčadi, te Akademije očito ne štima?

- Nije da ne štima. Kopić je imao korektan odnos s Gojunom i Oreščaninom. Nekad bude mimoilaženja, ali to je normalno. Kao prva osoba struke moram naći kompromis. Druga momčad mora biti servis prvoj.

Ima i nekih prvotimaca koji su u drugoj momčadi?

- Memolla je raščistio stvari s Kopićem i više nema prvotimaca koji su u drugoj momčadi.

Gdje je u svemu vaša odgovornost?

- Nikad nisam bježao od nje. Moj je mandat uvijek na raspolaganju. Rezultati su ti koji kreiraju javno mišljenje.

Dolazi li još jedan napadač?

- Postojala je ta ideja u razgovoru s Kopićem, a sada s Vulićem moramo vidjeti što je najbolje rješenje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk