Sport Hajduk

nakon 11 godina

Peti put je trener Bijelih: zna Vulić kako se osvajaju trofeji, prvenstva i kupovi

nakon 11 godina

Zoranu Vuliću ovo će biti peti angažman na klupi Hajduka. U toj prvoj epizodi bio je privremeno rješenje za posljednjih pet kola u sezoni 1997/98 kada su prije njega te sezone momčad vodili pokojni Tomislav Ivić i Luka Bonačić.

U sezoni 2000/2001 naslijedio je Vulić Petra Nadovezu koji je momčad vodio u prva četiri kola i "bijele" je odveo do osvajanja naslova prvaka. Još se pamti invazija navijača Hajduka na Varaždin u posljednjem kolu kada je Hajduk 4:2 pobjedom osigurao titulu (po dva gola Ivana Leke i Stanka Bubala, Veldin Karić i aktualni sportski direktor "bijelih" Saša Bjelanović zabijali su za domaće).

Dvije godine kasnije Vulić je s Hajdukom osvojio i kup. U finalu je svladan drugoligaš Uljanik. Vulić je umnogome zaslužan i za titulu osvojenu u sezoni 2003/04. Tada je smijenjen tri kola prije kraja sezone kada je nakon poraza u derbiju kod Dinama 1:3 vrh ljestvice prepustio "modrima", a klupu baš Nadovezi. No, u idućem kolu Dinamo je kiksao kod Zadra (1:1, majstorije vratara Tvrtka Kale) i titula je ipak otišla na Poljud.

Posljednji angažman na Poljudu imao je prije 11 godina, u sezoni 2006/07. Iznad svih očekivanja su "bijeli" startali u sezonu pod Vulićevim vodstvom, s čak sedam uzastopnih pobjeda. No, kasnije Hajduk više nije uspijevao držati korak s objektivno kvalitetnijim Dinamom. Domaći poraz od Pule bio je koban za Vulića kojeg je na klupi u zadnjih osam kola naslijedio Ivan Pudar.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk