Sport Hajduk

S poljuda do križina

Užarena klupa Hajduka nosi svoj dio tereta: poklopio se niz šokantnih događaja

S poljuda do križina

Nije ni čudno da je užarena klupa Hajduka na koncu dovela Kopića sve i do bolnice. Uz sve loše rezultate u posljednje vrijeme i kadrovske probleme koji su sami po sebi nagomilali ogroman stres, poklopio se i niz baš šokatnih događaja.

Od eliminacije od Steaue u Bukureštu golom primljenim u zadnjim sekundama sudačke nadoknade, domaćeg poraza od Gorice kada je vaterpolo ipak zahvaljujući predsjedniku Uprave Jasminu Huljaju preživio ponuđenu ostavku (kao i sportski direktor Saša Bjelanović), do serije ovotjednih preokreta.

Prvo mu je u utorak Huljaj dao povjerenje da nastavi s poslom na klupi Hajduka, bez obzira što je i dalje bilo problema u svlačionici, a samo dan kasnije uslijedio je rastanak kojem je navodno kumovalo i Kopićevo druženje s Igorom Štimcem.

Potonji je sve samo ne omiljeni lik među najžešćim navijačima “bijelih” što mu se uzelo kao konačni prijestup.

Nažalost, podsjetila nas je ova epizoda nekako na onu iz 2009. godine, sličnu, no po mnogo čemu znatno drastičniju. Podsjetimo, tada je Ivica Kalinić preuzeo klupu Hajduka nakon što se klub razišao s njegovim prethodnikom Antom Mišom. Međutim, jedina utakmica koju je Kalinić vodio bila je ona protiv Žiline u kvalifikacijama Europske lige. U završnici tog susreta Kalinić je nakon gola gostiju zbog problema sa srcem hitno odvezen u bolnicu. Kako je poslije i sam kazivao, dvadesetak sekundi je bio klinički mrtav.

Za Kalinića je to bio kraj trenerske karijere, morao je stati na balun. Na koncu je privremeno klupu Hajduka preuzeo v.d. trenera Joško Španjić, a potom je angažiran Edoardo Reja. Igrom slučaja i ovaj put Talijan je među kandidatima za klupu “bijelih”.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk