Sport Hajduk

težak posao

Tko god bio novi trener Hajduka ovo će mu biti prvi zadatak: ovaj tercet igrača mora 'izglancati', pa preprodati...

težak posao

Čekalo je ovo Željka Kopića, uz pomoć Bjelanovića, kao jedan od prvih zadataka. Sada će "vrući krumpir" dobiti nasljednika na klupi Bijelih. Tercet igrača s velikim gažama, a koji jako malo pružaju na početku sezone. Postaju i balast praznoj blagajni. Dakle, uglancati i preprodati, otvoriti prostor za mlade koji ima za popunu tih pozicija.

Mijo Caktaš – bitno je da zaliječi koljeno, te da zaigra na tragu umijeća kad lakoćom bude strijelac. Ako imaju problem s Mijom (oduzeta traka) valjda preko toga mogu prijeći. Za opće dobro. Čim se oporavi od ozljede Mijo bi trebao čvršće zaigrati, ima najbolji ugovor, a sigurno da je u planu i daljnja preprodaja. Svakako nema mjesta melankoliji.

Borja Lopez – u krizi, sklon kiksu, sigurno nije zaboravio igrati nogomet kakav je prezentirao kad ga je tek Mario Branco doveo iz B momčadi Barcelone. Na treninzima se valjda može iznova nametnuti. Kad se Lopez “oživi” i on je za prodaju na zimu, da se rješava Brancova zaostavština, ali ne darivanjem igrača kao Futacs, nego uz zrno odštete.

Steliano Filip – ako je smršavio, a jest, plan je kluba da i njega obnovi, obriše prašinu s njega i stavi u vitrinu. Valjda ima kvalitetu koja ga je vodila u rumunjsku reprezentaciju, rumunjske novinare pred Hajdukov autobus u Bukureštu, a i Branca u zabludu da za njega iskrca toliko i toliko eura (ajme) Dinamu iz Bukurešta. Sva tri eksponata treba izglancati, s njima stvoriti pakt o boljim igrama, angažmanu i brzim preprodajama.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk