Sport Hajduk

idemo po rekord!

Da ne bude baš sve crno, Hajduk je ipak u nečemu i dalje vodeći

idemo po rekord!

Da ne ispadne da je baš sve crno, Hajduk je u jednom poretku ipak vodeći. Pogađate, riječ je o prosječnoj gledanosti na domaćim utakmicama HT Prve lige. To je već uobičajeno, nadaleko je poznato da je Hajduk najgledaniji klub naše lige, najveći „mamac“.

Iako je do sada imao samo dvije utakmice na Poljudu i to protiv neatraktivnih suparnika (Lokomotiva, Gorica), Hajduk je prema službenim podacima lige na tribine privukao ukupno  21.580 gledatelja, dakle 10.790 po susretu.

Rezultat, poznato je svima, nije pratio podršku s tribina – s Lokomotivom se remiziralo 1:1, a od Gorice izgubilo 2:0. A kad bi se tome pridodali europski dvoboji sa Slavijom (26.103) i FCSB-om (25.764) taj bi se prosjek još i povećao.

Prvi pratitelj „bilima“ u prosječnoj gledanosti na domaćim susretima je Rijeka koja je u četiri utakmice na Rujevicu privukla 21500 gledatelja, dakle manje nego Hajduk u duplo manje utakmica. To je prosjek 5375.

Dinamo je kod kuće imao najviše utakmica od svih klubova do sada, svih šest (!), ali tek s 3507 gledatelja u prosjeku. Osijekov je prosjek 2481 gledatelja, a Rudeš je sa samo jednim domaćim susretom na 2475.

Na začelju gledanosti su zaprešićki Inter sa 722 gledatelja po susretu i Lokomotiva sa samo 370!

Trend se, dakle, nastavlja. Hajduk je po pitanju broja gledatelja na Poljudu svijet za sebe u našoj ligi. Prošle sezone Splićane je na njihovu stadionu u HT Prvoj ligi pratilo 11.979 gledatelja u prosjeku, što je klupski rekord.

Ako se rezultati u aktualnoj sezoni uskoro počnu popravljati i momčad postane konkurentnija nego što je bila do sada, i ove bi sezone mogao pasti rekord.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk