Sport Hajduk

press trenera

Kopić: Ako si se u datom trenutku spreman moliti za kišu onda trebaš prihvatiti i blato; Toplak: Rezultat je realan

press trenera

Željko Kopić proživljava najteže tjedne karijere, ali bod iz Zaprešića kupio je bar malo mira na Poljudu. Hajduk je svakako pokazao više nego u prethodnim utakmicama, ali opet je to bilo "mršavo" za pobjedu. Svejedno je bio dosta bolji, ali dvije katastrofalne reakcije u obrani koštale su Splićane dva primljena gola.

- Od prve minute smo pokazali intenciju za pobjedom. Imali smo u uvodnim minutama jako dobru organizaciju igre prema naprijed, šansu Gyurcsoa, a onda nam je iz prve ozbiljne šanse Inter zabio. Dečki su dali sve da do zadnje sekunde napravimo sve da pobijedimo. I napadačkim pristupom i izmjenama to smo i pokazali. Bilo je ofenzivno puno dobrih stvari. Opet smo primili dva gola iz dvije situacije, ali veći dio utakmice smo ofenzivno iskontrolirali. Ostaje žal za pobjedom, prilikama kod rezultata 2:2. Nije lako, ali vjerujem da ćemo se kroz kvalitetan rad ovakav pristup možemo izvući iz ove situacije – smatra Kopić.

Dobitak je Palaversa?

- Od početka susreta je djelovao kao da se malo traži. Kako je utakmica išla bio je sve bolji. Imao je i nekoliko jako dobrih razigravanja, zabio je i gol. Obzirom na mali broj minuta, utakmica koje su iza njega, polako već ljudi u njemu prepoznaju klasu. Na nama u klubu je da ga održimo stabilnim, da mu damo sve mehanizme koje svojim talentom zaslužuje – kazao je Kopić.

Je li vam proteklih sedam dana bio najteži tjedan u karijeri?

- Teško mi je. Dosta razgovaramo s momčadi. Iskomunicirali smo sve i sada, da smo trenutno u blatu. Nije lako trenutno biti igrač ni trener Hajduka. Međutim, ako si se u datom trenutku spreman moliti za kišu onda trebaš prihvatiti i blato. I ova utakmica, bez obzira na rezultat koji nismo priželjkivali, pokazala je s naše strane dobrih stvari.

Fali igračima mirnoće u završnici?

- Već duže vrijeme ona nije na visokoj razini, a onda na kontra strani dobijemo iz svake situacije ili polusituacije gol. Da to popravimo, rezultat bi bio drugačiji.

Ima li Hajduk previše stranaca?

- To je priča za malo dublju analizu. Svaki naš domaći igrač je interesantan stranim tržištima. Sve najbolje transfere je Hajduk uvijek radio s domaćim igračima ili onima koji su mladi došli u Hajduk. Osuđen je klub na izlazne transfere. Nije lako dobiti kvalitetnog mladog igrača iz hrvatske lige, ne možemo to trenutno sebi priuštiti. Zato posežeš za igračima iz inozemstva. Napraviti ćemo sve da to kroz određeno vrijeme dovedemo na optimalnu razinu.

Gyurcso nije ni sjena igrača od proljetos?

- Još od priprema ne igra dobro. Izostao je njengov učinak. Oni igrači koji nam trebaju biti nositelji kvalitete, koji trebaju nositi teret da isti ne padne na mlade, nisu na razini koja bi trebala biti. Trebali bi imati daleko veći učinak.

Jairo je skrenuo pažnju na sebe?

- Jedan je od onih igrača kojima je trebalo malo vremena za adaptaciju. Kondicijski kada je došao nije bio niti blizu optimalnog stanja. Treba mu dati vremena. Pokazao je dio svojih kvaliteta, bit će još bolji.

Domaći trener Samir Toplak je kazao:

- Kada sumiram sve, rezultat je bio realan. Utakmica je mogla otići u jednom ili u drugom smjeru. Ostaje žal, mi smo dvaput vodili. U nekim trenucima smo bili jako dobri, ali bilo je dosta i grešaka. Bez obzira u kojem je stanju, Hajduk je uvijek Hajduk – kazao je Toplak.

S tribina je bilo dosta prigovora na suđenje?

- Jedino je sudac pogriješio što je dodijelio previše žutih kartona u ovakvoj utakmici – rekao je strateg Intera.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk