Sport Hajduk

sedam dana bez predsjednika

Huljaj otputovao u SAD na tjedan dana, suradnici preuzimaju uzde u svoje ruke

sedam dana bez predsjednika

Jasmin Huljaj je u Americi, predsjednik Hajduka u Sjedinjenim Američkim Državama, na sedam dana. Ne, nije išao po Zlatana Ibrahimovića, koliko znamo radi se o njegovim unaprijed dogovorenim obvezama.

Na sedam dana klub ostavlja suradnicima. Fizički nema Huljaja prije (i poslije) utakmice u Zaprešiću, ali tu je Željko Kopić, s Bjelanovićem da stegne uzde momčadi prije važnog gostovanja kod Intera.

Da objasnimo poziciju predsjednika: Huljaj je Hajduka trebao preuzeti tek 1. rujna, što izgleda nezgrapno, ali tako je pregovarano u trenutku izbora. Netko novi, dovlači sa sobom neke stare obveze.

Mnogim kandidatima bilo je nezgodno preuzeti klub isti čas, izbori su se otegli, a Ivan Kos je već dva mjeseca nakon smjene odrađivao funkciju poput fikusa, potpisujući tek račune tekuće problematike.

Trebalo je novog predsjednika uprave pronaći što prije. Ali, lako je to reći usred sporovozne demokracije. U završnom četverolistu kandidata, što ih je iznjedrio head-hunting, važna stavka bila je i ta kad novi šef uprave može fizički stupiti na dužnost.

U vezi Huljaja bilo je govora o - 1. rujnu. Na kraju je Huljaj popustio, pristao je doći - isti čas. Ali da mu omoguće intervale pauze. Preskočio je gostovanje u Osijeku...

Sad je na gostovanju, putovanju sedam dana u Americi, na Istočnoj obali SAD.

Trenutak nije zgodan, ali u kontaktu je s Poljudom, jer to danas nije teško. Ima satelitsku vezu mobitela i mejla, ne treba mu ni radar, ni teleskop.

Na Kopiću i Bjelanoviću je da s momčadi odrade gostovanje u Zaprešiću. A Huljaj je on-line. S druge strane Velike bare.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk