Sport Hajduk

Komentar

Nije ostavka, nije smjena, ali se NO mijenja: Hajdukovi navijači žive u 'Beskrajnom danu'

Komentar

Nije ostavka, nije ni smjena, ali se Nadzorni odbor u svakom slučaju – mijenja. I to je sukus svega. Raspisat će se izbori za novi saziv NO-a Hajduka, znatno ranije od očekivanog. Jer dok su pred samo koji dan novi izbori bili najavljivani pred kraj četverogodišnjeg mandata "nadzornika", u proljeće ili početkom ljeta iduće godine, evo ih već prije zime, 15. prosinca.

Pustimo sad formulaciju, terminologiju s početka teksta. Jer da baš budemo vulgarni, a dopustit ćemo sebi jer je izvanredna situacija, ono baš ulično splitski - nije govno nego se pas posra'. I pritom koristimo taj izraz samo kao uzrečicu, da ne bi slučajno sutra bilo da smo nekog usporedili sa da budemo finiji stolicom. Uglavnom, kako god se okrene, one prave stolice na kojima sastanče "nadzornici" bi trebale vrlo brzo dobiti nove stražnjice. Okreće se nova stranica.

Udruga "Naš Hajduk" je već jučer ujutro najavila nove redovne izbore za NO. Potom je pred sedmu silu izašao predsjednik NO-a Slaven Marasović i objašnjavao poput papige da nitko nije dao ostavke. U pauzama naizgled monotonog izlaganja, koje je sve samo ne takvo ako se zna čitati između redaka. Ovaj performance je čisto bio kontrola štete. Najbezbolnije i dodajmo svakako najlogičnije rješenje. Da se dodatno ne podiže prašina, ne stvaraju nove turbulencije u ionako izmučenom klubu i njegovoj istraumatiziranoj navijačkoj vojsci koja kao da živi u filmu "Beskrajan dan".

Jer zaista, kako Marasović i navodi, u zadnjoj godini mandata "nadzornika" mogu se bilo kada raspisati izbori. Nitko nije smijenjen, nitko nije dao ostavku. Ali svi odlaze, jer nezadovoljstvo je nagomilano. Očito po filozofiji što prije to bolje. Odnosno što je najbrže moguće.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk