Sport Hajduk

prebačeni u drugu momčad

Koliko će im brzo pamet u glavu? Situacija je vrlo ozbiljna, Hajduk je ove slučajeve trebao mnogo suptilnije riješiti

prebačeni u drugu momčad

U Hajduku ponovno “uređuju” svlačionicu. Ovaj put samo domaću. “Čistka” je počela. Ili bolje rečeno – nastavljena je. Ajde, da ne budemo baš grezi umjesto čistka koristimo prikladniji izraz – provjetravanje svlačionice.

Nakon što su sportski direktor Saša Bjelanović i trener Željko Kopić dobili novu šansu, povjerenje predsjednika Uprave Jasmina Huljaja, a poslije šoka protiv Gorice i ponuđenih ostavki, trojica igrača preseljena su vrlo brzo u drugu momčad. Zoran Nižić, Marko Futacs i Hysen Memolla treniraju s Hajdukom II.

Do daljnjeg kažu nam, dok se ne nađu rješenja. Koja su u nekim slučajevima sve bliže, Nižiću se naime smiješi odlazak u Rusiju. Kad već nije s reprezentacijom otputovao na Svjetsko prvenstvo i donio srebro kući, možda ode tamo u svoj novi klub.

Nije nam baš do zafrkancija tipa da je Hajduk ipak pokazao šampionske ambicije, Hajduk II “dovođenjem” donedavnog kapetana Hajduka Nižića i nekadašnjeg prvog strijelca lige Futacsa. Situacija je vrlo ozbiljna. Klub je te slučajeve trebao mnogo suptilnije riješiti, pogotovo Nižićev ako je već Futacs od ranije sebi zacrtao odlazak, i zbog događaja koji i nemaju baš previše veze s nogometom.

A nadali smo se da su neka davno zaboravljena vremena scene trčanja u zoru po Poljudu, kao u slučaju već gotovo zaboravljenih Darija Jerteca i Marijana Buljata, ili skidanja s popisa igrača za pripreme kao u slučajevima Hrvoja Vejića ili Anthonyja Šerića, a da bi se pristalo na smanjenje ili raskid ugovora.

Sad je prijepor kod visine odštete za odlazak u inozemstvo (slučaj Futacs), uopće oko transfera (slučaj Nižić) ili u iščekivanju prave ponude (Memolla).

Pa su igrači prebačeni u drugu momčad. Pritom je medijski istup Nižića koji je ispao kao dolijevanje ulja na vatru, zapravo samo čin koji nije ni utjecao na ovu klupsku odluku, donesenu naime već ranije.

Ionako nisu bili u kadru za Inter u Zaprešiću

Kako bi se pokušao vratiti mir i stabilnost u svlačionicu, kako bi se ista pokušala razdrmati, u onu Hajduka II preseljeni su Nižić, Futacs i Memolla na koje se ionako, zbog cijele situacije koja je kod svakog od njih specifična, ne računa za nastup.

Umjesto o Interu i nedjeljnom ogledu u Zaprešiću u u kojem Hajduk traži prvu prvenstvenu pobjedu, pod paskom trenera Siniše Oreščanina bit će u pripremama za subotnji susjedski derbi kod Dugopolja na otvaranju drugoligaške sezone. Vidjet ćemo hoće li netko od trojca baš i biti u konkurenciji, pa i nastupiti u Drugoj HNL. Pravo nastupa imaju.

No, sve se to vrlo brzo okrene, na ovaj ili onaj način. I jedan Ahmed Said Said je svojevremeno kod trenera Joana Carrilla odletio na hlađenje u drugu momčad. Međutim, nije tamo upisao nijedan nastup. Nakon domaćeg poraza od Rudeša stigao je novi trener Kopić i “odmrznuo” je odmah Saida. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk