Sport Hajduk

Poljudska križaljka

Predsjednik Hajdukovog NO pred medijima: Nastavit ćemo nadzirati klub do okončanja novih redovnih izbora, ostavke bi samo donijele nestabilnost

Poljudska križaljka

Nakon što je Udruga "Naš Hajduk" potvrdila kako će se izbori za novi saziv Nadzornog odbora kluba održati 15. prosinca, pred sedmu silu je u novinarskom salonu stadiona na Poljudu izašao predsjednik NO-a Hajduka Slaven Marasović.

U podužem priopćenju Marasović je istaknuo sve za što se ovaj NO zalagao, što je podržavao, sukladno svojim ovlastima. Od ulaganja u infrastrukturu, Akademiju, do prve momčadi. Naglasio je kako NO smatra da klub nije imao kontinuitet u upravljanju što je usporilo, utjecalo na procese.

- S obzirom na priopćenje udruge "Naš Hajduk", NO daje punu podršku predsjedniku uprave, smatra nužnim omogućiti mu vrijeme, stabilnost i podršku kako bi se mogao posvetiti spomenutim procesima. Raspisivanje izbora upravo će mu omogućiti smirivanje situacije, dati stabilnost i mir. NO će nastaviti nadzirati klub do okončanja novih redovnih izbora – između ostalog kazao je Marsasović.

Prvi čovjek NO je pitanje o tome naglasio kako nisu u pitanju ostavke.

- Ne, ne smatramo to ispravnim u ovom trenutku. Raspisani su redovni izbori. Ostavke bi donijele nestabilnost u ovoj situaciji – rekao je Marasović.

Mislite li da treba napraviti promjene u izboru članova NO-a? Možete li dati neke preporuke Udruzi?

- To je pitanje za Udrugu "Naš Hajduk". Ako nas budu pitali o tome dati ćemo im savjet – odgovorio je Marasović.

Hoće li se NO javnosti obratiti širom rekapitulacijom svog rada, pojedinačnih odluka?

- NO je tijelo koje služi tome da se odluke donose na sjednicama, a svrha mu je da nadzire rad Uprave, a Uprava je ta koja treba informirati javnost – kazao je prvi čovjek NO-a.

Na koje ste odluke u mandatu ponosni, a koje ste možda greške napravili?

- Naveo sam započete procese, kao i one koje smatram da su mogli biti brži. Smatram da NO može i mora djelovati kvalitetnije, iako je bilo dosta kvalitetnih stvari – rekao je Marasović.

Kako će funkcionirati NO u sljedeća tri mjeseca? Pristajete li na raniji odlazak iz kluba s obzirom da vam na ljeto istječe mandat?

- NO će nastaviti funkcionirati normalno, a ovo su redovni izbori. Bilo kada u četvrtoj godini mandata se mogu raspisati izbori – pojasnio je Marasović.

Jedan od članova NO-a Denis Kosor rekao je da svi iz NO trebate preuzeti odgovornost, da se odluke u tom tijelu ne donose kako bi trebale, da postoji razjedinjenost članova tog tijela...?

- NO djeluje na sjednicama NO, a svaki član se može obratiti javnosti. Nastavit će NO funkcionirati i dalje. Moram reći da smatram kako je klub napredovao u protekle dvije-tri godine kada smo došli bila je gora situacija nego sada, pogotovo financijski. Trenutno imamo dosta aktivnosti koje su pokrenute, to su preduvjeti za daljni napredak kluba.

Selidba trojice igrača u drugu momčad?

- To je odluka struke, nas zanima samo je li sve po propisima.

Spominjali ste da je NO podržao ulaganja u prvu momčad, na način da se ne ugrozi financijska stabilnost kluba. Međutim, i predsjednik Huljaj je nedavno govorio kako su ovoljetne prodaje igrača bile nužne jer je klub imao problema s likvidnošću? Možete li to komentirati?

- Stvorena je slika da Hajduk mora prodavati, a svaki naš klub u prijelaznim rokovima mora prodavati pa tako i Hajduk. Tako je bilo i u svim prethodnim prijelaznim rokovima. Trenutno je klub financijski stabilan, imamo dovoljno sredstava za daljnje funkcioniranje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk