Sport Hajduk

Hajdukov kantun

Kopić se držao smireno koliko je to mogao: Bili smo nadomak prolaska, užasno je ovako izgubiti

Hajdukov kantun

Osjećaj je užasan. Izgubiti Europu u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Šokatan gubitak za Hajduk, trener Željko Kopić držao se smireno koliko je to mogao, bez grimase na licu, teško mu je bilo objasniti što je to po zlu otišlo u tim zadnjim trenucima, je li Posavec mogao i morao bolje reagirati na golu...

- Steaua nam nije ništa posebno napravila. Zato je osjećaj posebno težak, baš užasan. Prvo poluvrijeme je bila utakmica bez naročite kvalitete, ali borbena, imali smo dosta grešaka, u nastavku smo mijenjali i igrače i sustav kako god je rezultat diktirao. I preokrenuli smo tijek. A kad smo zabili, Steaua baš ništa posebno nije napravila, ali su imali sreće zabiti gol u završnici.

Gol tuge za Hajduka.

- Golove kakvi smo primili posebna su priča, nekakva ruka, bez šanse za Steauu, nisu imali niti jednu izglednu priliku do tog časa. A drugi gol, još ga vrtim u glavi, došao je nakon centaršuta. Kad smo bili sasvim stabilni sa 1:1 u ruci. Da, jako je loš osjećaj nakon svega toga.

Jeste li pomisli da je sve gotovo, riješeno, nakon Saidova izjednačenja?

- Ah, pomislio, treba odigrati do kraja. Žal je što smo bili ekstra stabilni, s Barryjem i Caktašem ispred zadnjeg reda. Nisu nas dovodili u probleme. Do zadnjeg centaršuta.

I što sada? Htjeli bismo odmah dokučiti kvadraturu kruga, što dalje, kakve su posljedice ovog poraza, eliminacije iz Europe ipak prije vremena?

- Poraz nosi svoje, ali moj stožer, pitate... to su prije svega profesionalci koji daju sve za momčad... Atmosfera prije utakmice bila je izuzetno pozitivna, s velikom željom i motivom da ostvarimo dobar rezultat. Imali smo grešaka, ali smo dobro parirali Steaui... Nekima je ovo prvo ovakvo iskustvo. Bili smo odlučni ostvariti cilj... Bili smo nadomak. Užasno je ovako izgubiti - govorio je Kopić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk