Sport Hajduk

privremeno rješenje

Ima(li) logike: pokraj četiri lijeva beka na boku završio stoper Lopez?!

privremeno rješenje

Ono kada imaš četiri lijeva beka, a na toj poziciji na kraju igra – stoper. I to ne bilo kakav stoper, već onaj koji je potpuno van forme. U kadru, ili da budemo malo precizniji na platnom popisu, Hajduk ima četiri lijeva beka Steliana Filipa, Andrea Fomitschowa, Hysena Memollu i mladog Domagoja Bradarića. A lijevog beka u zadnje vrijeme glumi stoper Borja Lopez.

Da ne bude zabune, koliko god je Lopez već u seriji slabih izdanja, postavljanje Španjolca na poziciju lijevog beka bio je u tom trenutku razuman potez trenera Željka Kopića kojim je dodatno otupio napade Steaue u prvom susretu u Splitu. No, na isti način dijelom je otupio i Hajdukove. Ali sudeći po utakmici u Rijeci, prometnuo se Lopez kao lijevi bek i u nekakvo trajnije rješenje. Fomitschow je opet zaigrao na lijevoj strani vezne linije, što mu ni ranije tijekom karijere nije bila strana pozicija.

Međutim, nije ovdje na tapetu Kopićev taktički izbor, s kojim se možemo ili ne moramo slagati. Pogotovo u situaciji kada je većina igrača miljama daleko od svojih najboljih izdanja i velikog izbora zapravo - nema. I kada se ova sezona, silom prilika odnosno promjena unutar kluba, krpala kasno, pa ni pojačanja, ako to uopće jesu (čast iznimkama poput Posaveca), još ne pokazuju. Ono što ovdje prije svega bode u oči su nelogičnosti u slaganju kadra.

Dugo je Hajduk tražio pravo rješenje na lijevom beku, sezonama. Dovedeni su u prošle dvije sezone Memolla koji nije impresionirao, potom ljetos i Fomitschow da pojača konkurenciju, a zatim i Filip kada se Memolla teže ozlijedio. Zato su tu čak trojica iskusnih lijevih bekova pod ugovorima. Da bi sada na toj poziciji igrao – stoper Lopez. Ili da pojednostavnimo ovako - tri iskusnija lijeva beka nema valjda ni Manchester City. Ni u tom svojem nogometnom svijetu.

No, nije ni to nešto najgore što se može dogoditi. Što je imati tri iskusnija lijeva beka, a da ti na toj poziciji ne igra nijedan, u odnosu na to da na kraju sezone ostaneš bez sva tri vratara. Da jedan koji predugo nije čak ni imao profesionalni ugovor bude transferiran, a dvojica odu jer su im ugovori istekli. Ah da, čekaj, i taj smo scenarij već nedavno odgledali. Dovođenjem vrlo talentiranog Josipa Posaveca i bivše jedinice Splita Tomislava Duke taj je naslijeđeni problem riješen. A kako riješiti ovaj? Pokušavaju u Hajduku predvođeni sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem. Zasad još ne ide.

Mladi Bradarić u toj je cijeloj priči samo kolateralna žrtva i za ovaj grop u (bliskoj) budućnosti - rješenje. Tinejdžera vjerojatno Kopić ne želi (pre)rano baciti u vodu da ga ne "utopi". Pogotovo u situaciji u kojoj teškom mukom pliva gotovo cijela momčad.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk