Sport Hajduk

nije zbog prodaje

Zašto više nije dokapetan: Caktaš nije dovoljno glasan izvan terena

nije zbog prodaje

Posebna je priča vezana za Miju Caktaša odnosno činjenicu da mu je Josip Juranović oduzeo status dokapetana momčadi. Činjenica je da Mijo, otkako je ove zime ponovno odjenuo Hajdukov dres, ne igra ni približno dobro kao u razdoblju prije nego što je napustio Poljud. Još se traži, od njega se očekuje puno više, a mnogi smatraju kako svojim igrama ne opravdava velika godišnja primanja. Bjelanović je upitan znači li to da je Mijo nakon oduzimanja kapetanske trake na izlaznim vratima Poljuda?

- Odluka o kapetanu nema nikakve veze s tim da je Caktaš eventualno na izlaznim vratima. To je stvar trenera i mene. Mijo je protiv FCSB-a odigrao neloše iako sam vidio dosta kritika na račun njegove igre.

Ne tako davno, u revanšu protiv Slavije u Sofiji Caktaš je, u izostanku Nižića, ponio kapetansku vrpcu, no u međuvremenu se nešto očito promijenilo nagore.

Kao da je uloga Hajdukova kapetana ovih dana ukleta - jedan kaže da nije spreman za nastup u važnom europskom ogledu, drugi je „smijenjen"... No zato je Josip Juranović protiv FCSB-a odigrao baš kapetanski. Zaslužio je tu rolu. Vratimo se ipak Caktašu. Zašto više nije dokapetan?

- Vrijednosti kapetana Hajduka trebamo dobro postaviti. Mijo ima igračke kvalitete, no karakterno izvan terena možda nije toliko glasan. Procjenjujući osobine pojedinih igrača, došli smo do toga da ima i drugih koji ispunjavaju ono što tražimo od kapetana - objasnio je Bjelanović.

Šuška se kako prije utakmice s Lokomotivom Caktaš, koji je u tom trenutku bio kapetan, nije došao na sastanak s igračima, navodno smatrajući da za to nema potrebe budući da zbog ozljede nije bio u konkurenciji za nastup.

Razmišlja li se možda o smanjenju Caktaševa ugovora koji navodno teži i 500.000 eura po sezoni, što je značajno više od ostatka momčadi?

- Zašto je odlučeno da mu se ponudi takav ugovor koji spominjete, ne bih komentirao. To je dogovarao s bivšom upravom. On ima pravo na taj ugovor, ne možemo mu ga osporiti - odgovorio je Bjelanović.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk