Sport Hajduk

Kopić ima recept

Bez kapetana na FCSB, vraćaju se Palaversa i Posavec: Vidjeli smo probleme koji se događaju u zadnje vrijeme

Kopić ima recept

Hajduk u okršaj s FCSB-om kreće bez kapetana Zorana Nižića. Otkrio je to trener Željko Kopić na posljednjoj konferenciji za medije uoči dvoboja s Rumunjima.

- Rekao je da se ne osjeća spremnim za utakmicu. To treba poštivati. Fokusirani smo na igrače koji su na dispoziciji da napravimo sve da budemo na pravoj razini - rekao je Kopić.

Nižić nije jedini koji će propustiti FCSB, no neki se igrači vraćaju u konkurenciju.

- Nema Beširovića i Duke otprije, Jaira (op.a. odrađuje posljednju utakmicu suspenzije), a Said je upitan. Protiv Lokomotive je osjetio problem s mišićem. Vraćaju se Posavec i Palaversa, a Caktaš je spreman. Dobio je udarac u Sofiji, nije bila riječ o odmaranju protiv Lokomotive. Nema više ni Tome Bašića kojemu zahvaljujem na doprinosu i želim puno uspjeha u nastavku karijere.

Kako komentirate Bašićev odlazak u Bordeaux?

- Kod mene je igrao puno utakmica, jedan je od igrača kojemu treba duže da uđe u formu. Već protiv Slavije u Sofiji bio je dobar, protiv Lokomotive korektan... Stigla je ponuda koja je zadovoljila klub i ja kao trener to moram prihvatiti.

Kakvo je stanje s Futacsem, je li i on u igri za nastup?

- On već konkretnije trenira, no konačnu ćemo odluku donijeti na dan utakmice.

Razmišljate li možda o promjeni formacije?

- Kad imate problem, razmišljate o svemu. No nije dobro previše odstupati u odnosu na ono što radimo cijelo vrijeme. Igrači se moraju osjećati stabilno unutar sustava.

Na čemu temeljite optimizam?

- Analizirali smo susret s Lokomotivom i vidjeli probleme koji se događaju u zadnje vrijeme. Dosta smo sterilni u završnoj trećini i nedostaje nam pravi protok lopte. Puno se igrača promijenilo, a imamo i onih koji su se kasnije priključili. Bit ćemo spremni.

Konkuriraju li mladi lavovi Šego i Delić za mjesto u prvom sastavu?

- Obojica su u konkurenciji. Jedan je od naših ciljeva ove sezone da mladi igrači dobivaju minutažu. Treba procijeniti kada je pravi trenutak za prvih 11, a kada za ulazak s klupe. Računam na njih.

Birate li igrače po karakteru ili po dojmu?

- Karakter je jedna od primarnih stvari u selekciji. Od mog dolaska razmišljali smo što je DNK Hajduka i kakvi nam igrači trebaju, pogotovo u utakmicama koje su „biti ili ne biti", a takvih je ovdje puno. Nije lako s time se nositi. Drago mi je da je Stanko Jurić dočekao svoju priliku, on spada pod one koji imaju karakter i energiju.

Kakva je atmosfera u momčadi?

- Momci su motivirani da pokažu što mogu. Atmosfera je natjecateljska. Imali smo i razgovor s predsjednikom i sportskim direktorom koji su naglasili važnost ove utakmice. FCSB ima kvalitetan napadački potencijal i inzistira na igri, ima dosta prednosti, ali i mana koje ćemo pokušati iskoristiti. Vjerujem da ćemo već u Poljudu prezentirati dobar nogomet i ostvariti dobar rezultat pred revanš.

Trener FCSB-a Dica rekao je da bi mu i remi bio dobar, a vama?

- Nikad ne pričam o rezultatu. Uvijek je idealna varijanta pobjeda bez primljenog gola, ali primarno razmišljamo o našoj izvedbi. Oni imaju širok kadar i unutar formacija 4-3-3 i 4-2-3-1 mogu igrati na različite načine s profilom igrača kojima raspolažu. Bit će zahtjevno.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk