Sport Hajduk

spor oko imena

Ostvari li Hajduk sutra dobar rezultat, u Bukureštu ga sigurno neće dočekati vruća atmosfera

spor oko imena

Bivši igrač Hajduka, a danas FCSB-a Antonio Jakoliš najavio je da očekuje potporu tridesetak tisuća navijača u uzvratnom susretu trećeg pretkola Europa lige koje će njegova momčad igrati protiv splitskih Bijelih. No, gledajući podatke o posjećenosti utakmica slavnog rumunjskog kluba došli smo do zaključka da će taj podvig biti gotovo neostvariv, bez obzira na rezultat prve utakmice.

Naime, FCSB je prošle sezone u regularnom dijelu prvenstvenog natjecanja u prosjeku privlačio 7.482 gledatelja na stadion, dok je znantno bolja posjeta bila u kvalifikacijama za Ligu prvaka, skupinama Europa lige i drugom dijelu prvenstva, posebno kada se FCSB borio za naslov prvaka.

Možemo reći da im posjeta dosta ovisi o protivniku i aktualnom rezultatu momčadi što najbolje pokazuju posjete u prve tri ovosezonske utakmice. Na derbiju protiv Dinama na tribinama je bilo 27 tisuća gledatelja, ali među njima i šest tisuća navijača velikog rivala, dok je već u utakmici iza protiv Poli Iasija bilo tek nešto više od tri i pol tisuće navijača.

Susret kvalifikacija Europa lige protiv Rudara iz Velenja gledalo je oko sedam tisuća navijača, a sigurno je da će posjeta ovisiti i o prvom susretu koji će se odigrati na Poljudu.

FCSB nema vjerne navijače, tifoze, oni sada navijaju za CSA Steaua, klub nastao 2017. zbog spora oko imena. Sve u svemu, Bijele ne očekuje vruća atmosfera u Bukureštu i bilo bi sjajno dodatno demotivirati Rumunje od dolaska na stadion pobjedom na Poljudu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk