Sport Hajduk

kreće hnl

Kopić: Nećemo puno mijenjati sastav u odnosu na Slaviju, a Futacs ide u Zmijavce s drugom momčadi

kreće hnl

U nedjelju od 21 sat nogometaši Hajduka otvaraju novu sezonu HT Prve lige. Ždrijeb im je dodijelio gostovanje u Osijeku, kod istoimene momčadi koja također sudjeluje u Europskoj ligi. I dok je u četvrtak u 2. pretkolu Europske lige Hajduk u Poljudu svladao Slaviju iz Sofije 1:0, Osijek je u svom Gradskom vrtu istim rezultatom izgubio od škotskog Rangersa.

- Utakmica sa Slavijom ostavila je traga na igračima, pa ćemo danas poslije treninga vidjeti tko je najspremniji za dvoboj. U dobrom smo stanju, energija je dobra i idemo doći do pravog rezultata – rekao je trener Hajduka Željko Kopić, inače Osječanin.

Tko je upitan za nastup?

- Ne bih o imenima. Problem nije energetski nego mišićni, zbog zahtjevnog terena.

Dakle, nećete previše mijenjati sastav u odnosu na Slaviju?

- Nećemo. Idemo s najjačim što imamo.

Tko sigurno ne ide?

- Ismajli, on ima kartone. Za ostale ćemo vidjeti nakon zadnjeg treninga.

Što ste zaključili nakon analize dvoboja sa Slavijom?

- Dominirali smo, imali preko 70 posto posjeda i 18 udaraca, a protivnik tri. Međutim, protok lopte nije bio dovoljno brz. Slavija je defenzivno dobra i stabilna unutar sustava, ako je ne remetiš brzim protokom lopte onda se može kvalitetno braniti. Imali su tri dobre tranzicije iz našeg izgubljenog posjeda i o tome često pričamo. Želimo da nam posjed bude stabilan, da protivniku ne dopustimo ni te tri situacije, no ofenzivnijom strukturom na domaćem terenu preuzimaš rizik da se te stvari mogu dogoditi.
Raduje me drugo poluvrijeme gdje smo zadržali tempo igre i podigli ga, stvorili puno prilika.

Kakav je Osijek?

- Pogledali smo njihove europske dvoboje i dobro se pripremili. Osijek igra s visokom energijom, dobrim intenzitetom i s puno duela. Gledao sam ih protiv Rangersa i stvorili su dosta prilika, no utakmica je otišla na stranu protivnika. Ne mogu predvidjeti u kojem će sastavu izaći. Mi ćemo u susret ući s pravim gardom. Bit će to drukčija utakmica jer je Osijek po načinu igre drugačiji od Slavije.

Osječani su možda pod većim pritiskom nakon poraza od Rangersa?

- Stalno kompariramo te pritiske, a meni je otkako sam došao svaka utakmica pritisak, jer želim da u svakoj budemo najbolji. Napravit ćemo sve da dođemo do pobjede, nećemo kalkulirati. Uvijek gledamo da igra bude prava, da se nadograđujemo i preko toga dođemo do rezultata.

Hoće li Jairo biti u kadru?

- Odradio je dio treninga s nama, ali još nije optimalno spreman. Na raspolaganju je na utakmicu. Danas nakon treninga vidjet ću stanje svih igrača i odrediti tko ide na put.

Što je s Futacsem?

- Radi po posebnom programu, a dio s ekipom. Danas i sutra B ekipa ima turnir u Zmijavcima, pa će otići on i još par igrača, da imaju kontinuitet nastupa.

Prvenstvo je počelo iznenađujućim remijem Dinama i Rudeša (1:1)?

- Nisam gledao susret pa ne znam razvoj događaja na terenu, ali to je pokazatelj onoga što govorimo, da bez obzira gdje igraš i s kim, ako nisi na pravoj razini, za čas ćeš ući u probleme. Za ligu je to dobro da se od početka vidi da će sve momčadi biti konkurentne.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk