Sport Hajduk

hajduk na pohorju

Kopić zadovoljan prvim dijelom priprema: Bit ćemo pravi, a nadam se i pojačanjima

hajduk na pohorju

Željko Kopić, trener Hajduka, s Pohorja je zaokružio prvi tjedan "bijelih", na slovenskom friškom zraku:

- Osnovnu ideju imamo, zahtjevi za svaku poziciju unutar momčadi su postavljeni, u svim fazama igre. Zbog ritma od dvije utakmice tjedno što nas čeka, meni je bitno da se dobro radi. Jer, potreban mi je velik broj igrača za to naporno razdoblje na samom početku sezone, Europa, Osijek i Rijeka u gostima, ima i Lokomotiva svoju snagu... Dobro radi, velika većina.

Velika većina?
- Ima još poteškoća s ozlijeđenima, ništa preozbiljno, ali i to će diktirati sastav za prve utakmice u sezoni. Bitno mi je i da one, koji su nešto slabiji kondicijski, dovedemo u što kvalitetnije stanje i nađemo pravi balans i odabir igrača za početak sezone koji nam je izuzetno bitan. Naravno, nikom nije zagarantirano mjesto u ekipi, već se dešavalo da se oni iz drugog plana nametnu svojim radom.

Na polovici ste priprema?
- Za vikend imamo još dvije utakmice, podijelit ćemo minutažu, a krajem idućeg tjedna napravit ćemo i generalku.

Imate puno nogometaša na Pohorju, čak 35, nije li to previše?
- To se čini dosta, ali mi smo sve to napravili ciljano. Imamo okosnicu, ali i par igrača koji nemaju do kraja definiran status. Zanimanju me mladi igrači, da ih vidim kako reagiraju na intenzitet, na veći broj duela, kakvi su protiv jačih i kvalitetnijih protivnika.

Ilves Tampere ili Slavia Sofija, koga biste radije?
- Imamo snimke obje ekipe, moji suradnici će gledati obje utakmice. Procijenit ćemo njihovu kvaltetu do najsitnijih detalja i napravit sve da prođemo u idući krug.

Kakav će bit Hajduk?
- Ja sam uvjeren da ćemo bit dobri. Energija unutar ekipe je dobra. Sve smo planirali do najsitnijih detalja. Bit će sve samo ne lagano, ali bit ćemo pravi.

Transferi?
- Još uvijek gledamo prema eventualnim dolascima ponekog igrača.

Glavna želja?

- Da mi budemo ti koji dominiraju, imaju posjed lopte. S velikom energijom, intenzitetom i naglaskom na duel-igru. Nije to ni lagano, ni jednostavno, ali na taj način se pripremamo, da budemo što bolji. Ja vjerujem da ćemo bit pravi, na muci se poznaju junaci - rekao je Kopić. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk