Sport Hajduk

ČVRST DOKAZ PARTNERSTVA

Ne da Tommy da Našem Hajduku za dionice pofali... Donirao je, ovaj put bez pompe, i opet će!

ČVRST DOKAZ PARTNERSTVA

Tommy je donirao 1,8 milijuna kuna Udruzi Naš Hajduk, a sva je prilika da će to pomoći Udruzi da servisira svoje obaveze, baš prema Tommyju...

Takva je gimnastika lako predvidljiva, matematika kao dva plus dva je četiri, no ne bismo se ipak upleli u takve tvrdnje. Jer priča o suživotu i simbiozi Tommyja i Našeg Hajduka nije nova, a treba malo zagrebati i u povijest.

Dakle:

1. Tommy je friško donirao 1,8 milijuna kuna Udruzi Naš Hajduk.

2. Na svome "fejsu" Udruga je objavila vijest nekako utiho, nije razglasila na sva zvona kako bi se možda očekivalo, nije sazvala ni pressicu niti posebno službeno objavila.

3. Tommy ih je, koliko znamo, zamolio da ne bude pompe.

No, duh je izašao iz boce, iz Udruge Naš Hajduk su se zahvalili Tommyju, a izuzetno su zadovoljni "nadasve korektnim odnosnom i suradnjom s Tommyjem", to je ono što se nedvojbeno može saznati.

E sad, kako je došlo do (n)ove donacije?

Trebamo se vratiti godinu dana unatrag, odnosno u trenutak kad je na Rivi priređen 'performance' i promovirane akcije kojima će Udruga Naš Hajduk prikupljati sredstva.

Tom prilikom iz redova tvrtke Tommy, a jasno je da su tu glavne ličnosti otac Tomislav i sin Zoran Mamić, rečeno je kako su zadovoljni naporima Našeg Hajduka i ukupnom suradnjom i da su voljni, obećali su, posljednju ratu od 20 polugodišnjih obroka oprostit će...

Radi se o ugovoru na 10 godina kojim Naš Hajduk otkupljuje 35,4 milijuna kuna vrijednosti Hajdukovih dionica u vlasništvu Tommyja, i to redovitim uplatama na 10 godišnjih, odnosno 20 polugodišnjih obroka.

A jednu ratu će im – obećao je Tommy - u ime dobre volje oprostiti.

Mnogi su se sjetili tog davnog obećanja kad je u subotu navečer na fejsu Naš Hajduk objavio kako je Tommy donirao 1,8 milijuna kuna.

No, treba li sad to izričito povezivati? Jer, ovo je donacija, u 2018. godini, a zadnju ratu tamo kroz osam godina, ili koliko je već ostalo do kraja ugovora, Tommy možda svejedno oprosti!? Jedno s drugim i ne mora imati veze...

Inače, Naš Hajduk ove godine do sada broji oko 32.000 članova, lani su se zaustavili na brojci od 38.000, a rekord su postavili prije dvije godine sa 42.000 članova.

U ime tripartitnog ugovora natpis Tommy stoji kao glavni sponzor na dresu prve momčadi Hajduka.

Donacija Tommyja, obznanjena preko društvenih mreža poziv je i navijačima da se pridruže i postanu dio budućnosti kluba. Jer, kako se uvijek rado ponavlja, ovo je "pokret za sva vrimena".

I Tommy je to prepoznao i podržao i donirao.

I opet će. Tako barem mislimo...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk