Sport Hajduk

zajedno strateškim putem

Odlična vijest: ne radi se o oprostu uplate polugodišnje rate, već o donaciji Tommyja za Naš Hajduk

zajedno strateškim putem

Tommy je donirao Udruzi Naš Hajduk 1,8 milijuna kuna! Treba baš naglasiti – donirao, da ne biste pomislili kako se možda radi o oprostu uplate polugodišnje rate...

Podsjetimo, prije dvije godine uspostavljena je tijesna suradnja između tvrtke Tommy i Udruge Naš Hajduk, tada je dogovoren otkup paketa dionica od 24,53 posto, način otplate i pozicija glavnog sponzora na dresu. Da Naš Hajduk od Tommyja otkupljuje dionice i da ye Tommy pojavi na Hajdukovu dresu. 

Međutim, to je samo ono obvezujuće slovo na papiru, a dobri odnosi i dobra volja su se predočili i najnovijim potezom, sa doniranih 1,8 milijuna kuna.

Napisali su u objavi i to kako je to "pozivnica za sve navijače Hajduka da se pridruže ovom povijesnom navijačkom projektu i postanu dio budućnosti kluba"! Rekli bismo, baš suradnja za sva vremena!

Kako će Udruga Naš Hajduk, na koji način, upraviti s donacijom druga je stvar, možda joj baš pomogne da servisira svoje obveze, no, ponavljamo treba rabiti termin – donacija.

Ugovorom što je potpisan prije dvije godine Udruga Naš Hajduk je preuzela na sebe odgovornost godišnje isplate 3,5 milijuna kuna Tommyju, u trajanju od deset godina. U tijeku je druga godina...

To je bio tada najveći korak u ambicijama Udruge jer su na taj način, potpisom ugovora s Tommyjem postali i formalno ozbiljan strateški partner Hajduka, u vlasništvu 27,5 posto dionica Hajduka.

Bio je to trenutak kad je Tommy dogovorio prodaju 24,53 posto svoga udjela u vlasništvu Hajduka, Udruga Naš Hajduk je time postala vlasnikom 131.580 klupskih dionica, što su procijenjene na 35,4 milijuna kuna.

Donacijom Tommy nesumnjivo pomaže Udruzi Naš Hajduka da sve zajedno ide i dalje svojim zamišljenim, rekli bismo strateški važnim putem.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk