Sport Hajduk

kao na filmu

'Dosjei X' u Poljudu, Hajduk traži naknadu štete od HNS-a jer je u zadnje četiri godine oštećen u 67 posto odigranih derbija kontra Dinama!

kao na filmu

Hajduk priprema tužbu protiv HNS-a, angažirali su već i odvjetnike koji će sastaviti taj dokument i tražiti obeštećenje zbog svih sudačkih pogrešaka koje su se zadnjih godina sručile na račun Hajduka.

Tužba protiv HNS-a uz traženje novčane zadovoljštine, odaslat će se u kancelariju UEFA.

Možemo lamentirati o tome kakav će biti epilog tog sudskog procesa, međutim činjenica je da je odgovornima u "kući bijelih" u Poljudu još jednom – dozlogrdilo. Nakon različitih studija koje su milom ukazivale na problem odnosa HNS-a prema "bijelima" sad su se odlučili na korak – silom.

Dali su sebi truda i sastavili su pravi film sudačke tragike, "dosje x" suđenja u našoj ligi. To je "file" koji obrađuje sudačke pogreške što su se sručile na štetu Hajduka u derbijima protiv Dinama zadnje četiri sezone.

Ujedno se ponavlja teza kako je zaokret u sudačkoj organizaciji prema pravednosti moguć jedino uz pomoć – stranog povjerenika!

Sve smo to i s ovog mjesta redovito već obrađivali, nije da nismo, dapače. Ali, kad se sve to sažme na jednom mjestu i u istom trenutku na način kako su sad uradili u Poljudu, čovjek se doista zapita "pa je li moguće da su sve te i tolike greške napravljene"?!

Elaborat nakaradnog suđenja i sudačkih odluka koje su Hajduku oduzimale bodove, a time mu kao dioničkom društvu počinile i materijalnu štetu sastavljen je ne samo da se još jednom sve to pokaže širokoj javnosti, nego i da se potkrijepi iduća tužba kontra HNS-a.

Iz Poljuda su jučer kao prvi korak na svojim stranicama objavili poseban uradak naziva: Analiza suđenja u najvećim hrvatskim derbijima u posljednje četiri godine.

Uz opsežan video-materijal pitaju se:

- Kolika je šteta koja nastaje ovakvim suđenjem i kako se reflektira na posjetu stadionu, prodaju, pretplate, interes sponzora, vrijednost igrača, itd?

Objavili su i to kako ujedno ispituju mogućnost naknade šteta od odgovornih, ali nam je poznato da su odvjetnike već angažirali po tom pitanju.

I to je ta nedvosmislena najave tužbe koju će im odvjetnici odaslati kontra HNS-a, a prema UEFA-i.

Ponavljaju kako se Hajduk "bori za pravedan i kvalitetan sustav suđenja u hrvatskom nogometu, a ne za svoj vlasiti položaj kod sudaca". Podsjećaju da su znali javno upozoriti i na suđenje kada bi bio oštećen njihov protivnik (Hajduk – Lokomotiva, minulog proljeća, 28.kolo).

Tvrde i ovo:

- Kvalitetan sustav suđenja je jedan od ključnih uvjeta da uvijek pobijedi bolji, te da se nogomet pravilno i brže razvija, čime se posljedično podiže konkurentnost hrvatskih klubova u europskim natjecanjima", citiramo iz Hajdukove objave.

U Hajduku nisu imenovali suce pojedinih hrvatskih derbija, nisu navodili notorne ove i one, nego su ukazivali na - greške, svodeći račune ukupno sa sudačkom organizacijom. Ističući još jednom i to kako su "posljednji događaji na finalnoj utakmici Hrvatskog kupa samo potvrdili tezu da je sudačkoj organizaciji pod hitno potrebna neovisna reforma na svim razinama natjecanja, a uvođenje stranog povjerenika za suđenje jest rješenje koje su primijenili i drugi savezi, te ga smatramo – nužnim"!
Jer, povjerenje je već odavno izgubljeno...

Što je sve Hajduk izračunao

Brojke su indikativne: oštećeni u 67 posto derbija

1. Izračunali su u Hajduku da su u posljednje četiri godine i 23 utakmice oštećeni u skoro 40 posto utakmica odigranih protiv Dinama.

2. U posljednje dvije godine taj se postotak povećava na nevjerojatnih 67 posto!

3. U istom razdoblju posljednje četiri godine Dinamo je oštećen u 8,6 posto utakmice. Nesrazmjer je očigledan, pa makar su neku grešku propustili, brojke su – tvrde u Hajduku – više nego indikativne!

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk