Sport Hajduk

IMA LI KO JAČI?

As sa Zvončaca i legenda kluba vraćaju Hajduka Splitu?

IMA LI KO JAČI?

Head huntingom do – Ante Ramljaka?! 

Takvu priču nude kuloari promišljajući kako bi nadzornicima Hajduka i njihovoj bazi najbolja leglo da se donedavni upravljač Agrokora, Splićanin sa Zvončaca, prihvati uloge nasljednika Ivana Kosa.

Time bi “dricali”, popravili smjer “bijelih”; preusmjerili trend da Hajduka vode “non-Split” ljudi, da ne kažemo stranci, iliti furešti.

Imajući Ramljaka za predsjednika, a Stipu Pletikosu, kojeg se redovito spominje, za Ramljakova savjetnika, moglo bi se reći da bi to bio preokret usmjerenja. U novi pravac: Hajduk – hajdukovcima.

Uz napomenu da Pletikosa još nema sve papire za funkciju bilo predsjednika ili sportskog direktora, pa je uloga tzv. savjetnika blagotvorna.

Time bi “popravili” imidž prema onima kojima poplava stranaca i najezda fureštih nije baš legla, a Pletikosa bi k tome mogao “ispeglati” i narušen odnos s veteranima kluba.

Sve je to još na razini špekulacija, ali notirajmo i to dan prije nove sjednice članova Nadzornog odbora Hajduka.

Naime, nadzornici “bijelih” bi se trebali sastati opet u subotu (nakon prvosvibanjskih konzultacija), te konačno dati potvrdu načinu izbora novog predsjednika uprave.

1. Nije li to otvoreni javni natječaj i tko li bi se sve javio?

2. Ili je to, kako sad smatramo, ipak head-hunting kombinacija natječaja; sa ciljanim lovom na odabrani profil stručnjaka.

Teško je tvrditi dok su nadzornici zatvoreni u svojoj ljušturi. Dakle, Ramljak s Pletikosom kao favorit?

Dajmo demokraciji da odradi svoje, ali nove face bi se svakako trebale pojaviti u prvoj polovici lipnja, da čim prije preuzmu novu Hajdukovu sezonu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk