Sport Hajduk

golgeter se nije pojavio

Fomitschow: Razočarani smo jer nismo pobijedili, Bašić: Ostaje da odradimo finiš najbolje što možemo i uzmemo trofej!

golgeter se nije pojavio

Utakmica u Koprivnici bila je bez autentičnog junaka, niti tragičara, kad se 93 minute provedu a da nije bilo pogodaka, u situaciji kad ni golmani nisu blizu epiteta junaka utakmice, onda je jasno da smo gledali po mnogo čemu baš bezbojnu utakmicu.

Hajduk nije dočekao svoga Godota da zabije gol. Čovjek golgeter nije se pojavio u Koprivnici.
Jednima i drugima ni bod, a ni sva tri nisu bila baš o glavu, što je dodatno razvodnilo atmosferu. Osim ako nećemo računati na to da je Hajduk više htio pobjedu, a domaćin je više želio izbjeći poraz.

Jasno je da je to bio meč za zaborav. Nemamo ga po čemu dugo pamtiti, osim što akceptiramo stanje blagog razočaranja u Hajdukovoj svlačionici, htjeli su više.

Bolji dio momčadi bili su bekovi, Andre Fomitschow je uzdrmao čak i gredu, više-manje slučajnim udarcem s lijevog boka:

- Očekivali smo da utakmica neće biti lagana, jer domaćin se više opredijelio na obranu. Imali smo problem kreirati šanse. Važno je zabiti gol, onda bude lakše, međutim, mi nikako da ga zabijemo. Otkad sam ja u Hajduku, s Beliupiom je uvijek teško. Barem smo bili stabilni u obrani. Barem nešto.

Četiri su kola su do kraja, sljedeći je Rudeš, a Dinamu se niste ozbiljnije primakli?

- Sigurno nas čeka protivnik s istim obrambenim gardom. K tome još više motiviran. Mi naprosto moramo zabiti rani gol da nam bude lakše. Razočarani smo jer nismo pobijedili, ali moramo ići iz utakmice u utakmicu i uvijek traži još bolje, bodove... S naglaskom na finale kupa – rekao je Fomitschow.

Toma Bašić je bio rezerva, pa je ušao, zadnjih pola sata, da iz prekida pošalje teledirigirane projektile ne bi li razorio Markovićev/Ivkovićev bunker, ali ništa od toga:

- Razočarani smo. Svi smo očekivali tri boda da se matematički održimo u utrci s Dinamom. Očekivali smo ovakav Slaven Belupo, nije da nismo, a oni su nadmašili sebe, bili su stalno svi iza lopte. Imali smo jednu baš dobru priliku kad je Juranović ubacio Futacsu. Mi smo još žešće nasrnuli u nastavku, a oni se povukli još više.

Za Bašića je ovo bio poseban događaj, brat mu je kondicijski trener Slaven Belupa, pa smo ga i to priupitali. Brat blizanac Jakov je u Americi, a još jedan brat, Luka, u Koprivnici je stručnjak:

- Ha, jest, tako je... I on je hajdukovac, ali radi svojski svoj posao, bio je prije u Istri... 

Da se mi vratimo u svlačionicu, s Tomom Bašićem možemo razgovarati, nisu svi dostupni poslije utakmice, proberu se sugovornici, to su običaji velikih, ozbiljnih klubova, pa onda s Tomom koristimo priliku, a on je otvoren koliko to može biti:

- Svi smo malo, rekao bih, uzdrmani u posljednje vrijeme. Ali ponavljam, profesionalci smo. Bili smo u situaciji da dođemo na dva boda od Dinama, a bili smo i na minus 12. Nogomet je prevrtljiv... Ostaje nam da budemo hladne glave i da odradimo finiš prvenstva najbolje što možemo. I onda u finalu ništa drugo nego uzeti trofej protiv Dinama – optimizmom je zaključio Toma Bašić neveselih 0:0 sa Slaven Belupom.

A Mario Branco je bio na utakmici, prati Hajduka do kraja sezone. Očekivanja su da potom odlazi, makar nitko još to nije eksplicitno objavio.

Međutim, emitirajući osjećaj iz Koprivnice, govor tijela u razovorima off the record, Branco odlazi, Kopić ostaje.

No, pričekajmo da to bude i službeno.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk