Sport Hajduk

analiza 29. kola

Kako Hajduk stoji na terenu: Jeličić oduševljen Kopićevom igrom i sustavom, a Juranović mu juri ko' raketa

analiza 29. kola

U analizi proteklog 29. kola Joško Jeličić je bio pun hvale za Hajdukovog trener Željka Kopića. Način na koji Hajduk sada stoji "na terenu" je puno bolji nego na početku sezone i vidi se trenerov rukopis.

- To je već fino posložen sustav, uređen, vide se linije kretanja u igri, nema više iznenađenja iz tranzicije, vrlo rijetko se vidi taj problem u igri Bijelih – kazao je Jeličić i nastavio:

- Nije Hajduku lako probiti sustav 6-3-1 kako se recimo postavio Inter i kako mnogi igraju jednako kada su im Splićani suparnici. S druge strane Hajduk nema kvalitetu jednog Soudanija da potezom napravi razliku i riješi utakmicu.

No ono što Hajduk ima vrlo vještio koristi, prvenstveno igru Gyurcsa koji kvalitetno prolazi po lijevoj strani, stvara višak, opasan je kao strijalc ili dodavač,

- Kako nema jednako takvu kvalitetu s desne strane, pametno se igrača šalje u sredinu, među suparničke linije, otvara se prostor za Juranovića koji izvrsno igra. Neću ga opet hvaliti, ali kazat ću podatak da je kod trećeg gola jurio brže od 35 kilometara na sat i odigrao izvrsnu, preciznu povratnu loptu za realizaciju – kazao je Jeličić.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk