Sport Hajduk

sve je moguće

Hajduk bi u Ligu prvaka mogao čak i ako ne osvoji naslov ove godine!

sve je moguće

Nemile scene iz Soluna s utakmice PAOK-a i AEK-a obišle su svijet. Slika Ivana Savvidisa, grčko-ruskog bisnizmena kako s pištoljem ulijeće na travnjak i prijeti sucu utakmice nikog nije mogla ostaviti ravnodušnim.

Problemi u grčkom nogometu traju odavno. Gazda Olympiakosa Evangelos Marinakis alfa je i omega već dugi niz godina, njegov klub pretplaćen je na naslove, ali je ove godine klub iz Pireja malo posustao jer je veliki gazda kupio i Nottingham Forest gdje će vjerojatno preusmjeriti dobar dio svojih ulaganja. Iskoristili su to atenski AEK i solunski PAOK i trenutno vode borbu za naslov prvaka Grčke. Naslov koji na kraju možda neće dočekati ni jedni ni drugi.

Zbog posljednjih događaja prvenstvo Grčke je prekinuto na neodređeno, a danas je zamjenik grčkog ministra sporta i kulture Giorgos Vassiliadis izjavio je kako je spreman za "nogometni Grexit". Drugim riječima, grčka vlada spremna je na izbacivanje grčkih klubova iz europskih natjecanja i reprezentacije iz kvalifikacija za nadolazeći EURO 2020. i Lige nacija. Podsjetimo, UEFA strogo zabranjuje uplitanje politike u nogomet, a ovdje se radi baš o tome.

Ovo se posbeno tiče Hrvatske jer bi u slučaju izbacivanja Grčke, naš savez skočio za jedno mjesto i na ovaj način dohvatio to toliko dugo priželjkivano petnaesto mjesto koje nosi dva predstavnika u Ligi prvaka.

Sve je ovo, dakako, još daleko od rasplitanja, ali sudeći po trenutnoj situaciji ovo je vrlo izgledan scenarij. Ukoliko se stanje u Grčkoj brzo ne rasplete, Hrvatska bi na ljeto u kvalifikacijama za Ligu prvaka imala dva kluba. Prvaka koji bi kretao u drugom pretkolu ždrijeba za prvake i viceprvaka koji bi također kretao iz iste faze, ali u dijelu ždrijeba za neprvake. 

Hajduku je nakon niza Dinamovih kikseva probuđena nada u naslov, ali čini se da bi se u Ligu prvaka moglo i zaobilaznim putem.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk