Sport Hajduk

erupcija oduševljenja

Hajdukovci iznenadili najmlađe članove Akademije: dječje dojmove nakon treninga i druženja bilo je teško opisati

erupcija oduševljenja

Pravu erupciju oduševljenja izazvali su neočekivani gosti na sinoćnjem treningu najmlađih članova Hajdukove Akademije – mlađih početnika trenera Dejana Tomića i mlađih početnika II trenera Ante Puljiza.

Usred treninga na vratima poljudske dvorane pojavili su se prvotimci Bijelih Ahmed Said Said, Toma Bašić i Michele Šego, a sve skupa nije ostalo na pukom posjetu javlja Hajduk.hr.

Ubrzo se trojac iz prve momčadi pridružio najmlađim hajdukovcima, pokazali su im osnove driblinga, tehniciranja s loptom, te dodavanja i primanja, a najveće iznenađenje je bila kratka utakmica između dvije skupine. Na jednoj strani tridesetak djece, na drugoj igrači koji im predstavljaju igračke uzore.

Baš kako smo i očekivali, završilo je velikim slavljem najmanjih, jer djecu nije moguće pobijediti, pogotovo kad im se ostvari jedan od najvećih snova – igranje protiv svojih nogometnih idola.

Koliko je mladim dječacima koji su tek zakoračili u svijet nogometa značio ovaj susret dovoljno govore komentari nakon odrađenog treninga poput onog ; „mogli bi još dva sata ovako trenirati s njima“.

Sve je završilo zajedničkim hajdučkim pozdravom i brojnim lijepim uspomenama. Kako najmlađima, tako i prvotimcima kojima je ovakvo druženje popravilo raspoloženje na kraju radnog dana.

- Sjajan je osjećaj raditi s djecom, oni nas gledaju svaku utakmicu i sigurno sanjaju jednog dana postati nogometaši Hajduka. Drago nam je što im možemo pružiti primjeri i izdvojiti svoje vrijeme kako bi se još više osjećali dijelom našeg kluba – kazao nam je Said.

- Lijepo se prisjetiti kako smo svi počeli, sretni smo što im možemo pokazati neke trikove i osnovne pokrete koje smo svi prošli kroz našu školu i nadam se da će im ovo biti dodatni poticaj za rad – nadovezao se Šego.

- Predivno je vidjeti ovako veliki broj male djece na okupu, vidjeti ih kako su sretni i kako uživaju u nogometu, nadam se da će tako nastaviti, imaju sve uvjete ovdje u Hajduku i bio bih sretan da jednog dana netko od njih ostvari veliku karijeru – zaključio je Bašić.

Dječje dojmove nakon treninga i druženja s prvotimcima teško je bilo opisati, ali izdvojit ćemo neke od njih.

Roko Brkljačić: Odlično je što su nas igrači ovako iznenadili, Said mi je jedan od najdražih igrača Hajduka i sretan sam što mi je pokazao trikove i što je žonglirao zajedno sa mnom.

Josip Duvnjak: Najviše mi se svidjelo kad su nam igrači pokazali driblinge.

Marko Rajčić: Najljepše od svega bilo je kad smo svi igrali protiv njih trojice i što smo im na kraju uspjeli zabiti gol. Toma Bašić mi je najdraži igrač Hajduka i dodavanje s njim mi je bio veliki doživljaj.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk