Sport Hajduk

s predsjednikom na pivu

Ivan Kos: Za utakmicu reprezentacije u Splitu još nisu stvoreni uvjeti

s predsjednikom na pivu

Hrvatska nogometna reprezentacija dobrodošla je u Splitu, kaže Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka, ali tek kad se ispune određeni preduvjeti.

A Kos ističe kako to, za sada, nije slučaj. Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović izjavio je kako je Savez spreman dovesti reprezentaciju u Split, na što je Kos, nakon predstavljanja posebnog izdanja Karlovačko „Bile“ limenke na tartan-stazi poljudskog stadiona, odgovorio:

- To je sada teško očekivati jer dvije strane trebaju sjesti i razgovarati. Poljud će rado ugostiti reprezentaciju kada se za to stvore preduvjeti, ali oni za sada ne postoje. Spremni smo za dijalog.

Nakon trijumfa nad Cibalijom u Vinkovcima (5:0) Hajdukova se delegacija navodno sastala s predstavnicima HNS-a?
- To nije točno. Vraćali smo iz Vinkovaca, a ja sam kući stigao kasno u noć – rekao je Kos.

Sve zanima i hoće li biti nekakvih sastanaka na temu dolaska reprezentacije u Split?
- Sve što znam je iz kuloara i špekulacija, a time se ne bavimo. Otvoreni smo za razgovor uvijek i sa svima koji žele boljitak hrvatskom nogometu. Smatramo da se puno stvari treba promijeniti, a ovo što se sada događa samo je kozmetika. 

Pojasnio je Kos:
- Mi želimo konkretne promjene i pritom ne mislimo samo na Hajduk, nego na cijeli hrvatski nogomet. Zahtjevi s kojima smo u više navrata izašli u javnost još se nisu počeli ispunjavati. Vidimo i da javnost podržava ovo što mi govorimo. Nadam se da će i Savez shvatiti da se kod njih ne događaju dobre stvari i da će doći do promjena kako bi nam sutra bilo bolje.

Sjajna predstava Francka Ohandze u Vinkovcima ponovno je potaknula pitanje oko njegova ugovora koji istječe na ljeto. Kamerunac je u sjajnom naletu. Ove je sezone postigao deset pogodaka, od čega u zadnje tri ligaške utakmice (Cibalia, Inter, Lokomotiva) ima pet golova i tri asistencije. Je li tu došlo do kakvih pomaka?

- U pregovorima smo sa svim našim igračima kojima istječu ugovori. S onima koji žele ostati potpisat ćemo ugovore. Igračima na koje računamo ponudili smo uvjete, među njima je i Franck. Ti su uvjeti u pravilu uvijek poboljšani i nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik – kaže Kos.

Prvi čovjek Hajduka prokomentirao je i informaciju da su Hajdukovi navijači u Vinkovcima na ulazak na stadion čekali i pola sata nakon početka susreta.

- S organizacijskog aspekta pokušavamo s domaćinom poduzeti sve što je u našoj moći. Obavijestimo ih o vremenu dolaska naših navijača kako bi se poboljšali uvjeti dolaska, povećao broj zaštitara i prodajnih mjesta te ubrzao protok ulaska na stadion. Neprihvatljivo je da ijedan navijač uđe poslije prvog sučevog zvižduka. Drugi klubovi nemaju tih problema jer nemaju gostujućih navijača. Nadam se da će klubovi-domaćini razumjeti naše probleme – zaključio je Kos. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk