Sport Hajduk

dobra vijest s poljuda

Hajduk odlučio zadržati Ohandzu, pogledajte koliko će podebljati ugovor svom najboljem napadaču

dobra vijest s poljuda

Franck Ohandza, ako već nije, a onda bi trebao svaki čas dobiti novu ponudu za produžetak ugovora s Hajdukom koja bi trebala biti osjetno podebljana, u rangu najbolje plaćenih napadača "bijelih".

A to znači da bi ušao u rang Marka Futacsa i Huga Almeide, na tragu 240.000 eura godišnje, ili kako bismo rekli cca 20.000 eura mjesečno. Time bi se ispravio nonsens da najviše od napadača daje onaj koji – ima najmanja primanja.

Nećemo sad ulaziti koliko ima Mijo Caktaš ili Josip Radošević, ali otprije je poznato da je Ohandza trpio ili osjećao određenu nepravdu, možda i subjektivno, ali je po srijedi bio financijski nesklad. A sve zbog toga što je bivao ozlijeđen, igrao povremeno i nikad nisi zapravo znao koliko se možeš osloniti na tog dinamitnog igrača, ali – sumnjalo se - staklenih nogu.

Njegova karijera i povijest nedaća nisu nepoznate. Baš zbog toga i jest trpio da je bio gurnut u treći financijski plan dok je Hajduk slavio Marka Futacsa, te kasnije pribavio i Huga Almeidu, a u međuvremenu je i Ahmed Said dobio čvrst trogodišnji ugovor s većom gažom (160.000 eura) nego što je ima(o) Ohandza.

Kamerunac, omiljeni Frane Zolja, lani se, ako se dobro sjećamo, privolio u zimu potpisati ugovor na 144.000 eura godišnje premda mu zastiupnik Oliver Koenig i nije bio sretan zbog takve njegove odluke. Franck je želio ostati u Hajduku.

Danas, nakon nastupa u Vinkovcima gdje je još jednom postalo razvidno kako je trenutno najbolji napadač Hajduka i saznanja da trener Željko Kopić baš na njemu želi sagraditi temelj uzleta u Europsku ligu i ne želi na ljeto ostati bez njega, u Hajduku su odlučili zadržati Ohandzu! Odnosno, podastrijeti čvršće argumente za ostanak!

Nudili su mu ranije skok sa 12.000 na 15.000 eura mjesečne plaće što se Ohandzu nije baš dojmilo, odnosno tako zaključujemo: novi ugovor nije potpisivao, nije ga produžio.
Nastavio je trenirati i igrati. I to kako: sve bolje i bolje, s naglaskom na aktualnu predstavu u Vinkovcima!

Urbana legenda kaže da se dio Nadzornog odbora u komentarima nakon viđenog protiv Cibalije složio kako Ohandzu nema smisla izgubiti i držati na uzici toplo-hladno. S njegovim menadžerima (Oliver Koenig, Marijan Šišić) treba naći zajednički jezik. Pa bi i Ivan Kos i Mario Branco brzih dana trebali sastaviti novi kontrakt i možda već do susreta s Dinamom, a ako ne onda idućeg tjedna, uglaviti proužetak suradnje s Ohandzom.

Da bude u Hajduku i na ljeto. Kopić bi im bio zahvalan, a trener-spasitelj to zaslužuje.

- Ni med cvetjem ni pravice - odavno je ustvrdio Miroslav Krleža.

Nisu svi ugovori jednako unosni. A svaki igrač ima jednake obveze. Trenirati i igrati najbolje što zna.

Situacija u kojoj je najslabije plaćeni napadač ujedno i – najbolji, goni odgovorne da prema Ohandzi budu benevolentniji. Prišu mu s više povjerenje i dubljom kesom.

Opet mogu stavljati bonuse i uvjetovati broj nastupa i golova, ali startna osnovica mora biti viša. U rangu 20.000 eura mjesečno, jer Ohandza to naprosto – zaslužuje.

Vijest da je Ohandza potpisao produženje ugovora za Hajduk očekujemo brzih dana.

Razveselit će se tome i Goran Vučević koji ga je otkrio i dr Fabjan Čukelj koji ga je liječio. Vjerovali su u njega i kad se govorilo da više nikad neće zaigrati balun.

A zanimljiv je preokret u Maksimiru: sad se tamo opravdavaju kako su ga to pustili da ode u Hajduk, jer Ohandzu je u Hrvatsku doveo Dinamo, pa ga sam otpustio mirne duše u Hajduk, čim je Vučević pokazao interes.

No, to je sad neka daljnja, dublja storija.

Ohandzi u Hajduku pripremaju podebljan ugovor i očekujemo da ga Frane Zolja uskoro i potpiše.

Ohandza u 7 točaka

Ohandza u Hajduku 

Nastupi: 66
U prvih 11: 34
Golovi: 25
Asistencije: 14

Dolazak (srpanj 2015.)

Stigao je iz Sesveta gdje ga je "parkirao" Dinamo. Hajduk ga je preoteo ili ga je Dinamo pustio, ovisno tko priča, i odmah je tog ljeta u europskim ogledima pokazao da se radi o vrlo kvalitetnom igraču.

Ozljeda (rujan 2015.)

Dozirao je Hajduk Kamerunčeve nastupe u prvenstvu, dok se nije ispalo iz Europe. A onda je sredinom rujna u derbiju s Dinamo teže ozlijedio koljeno. Prethodno je na startu sezone imao problema s mišićima.

Sumnje (zima/proljeće 2016.)

Tek u travnju 2016. Ohandza se vratio na teren, nakon sedam mjeseci stanke, pa je potom opet pauzirao. Počele su se pojavljivati sumnje hoće li Kamerunac više moći igrati nogomet na top nivou.

Oporavak (ljeto 2016.)

Čudesno se oporavio u ljeto 2017., opet je bio Hajdukov talisman na startu sezone i u pokušajima da se izbori plasman u skupinu Europske lige. Tada je i potvrdio nadimak Ljetni čovjek. 

Zasjenjen (proljeće 2017.)

Nakon dugog povuci-potegni u siječnju 2017. produžio je ugovor s Hajdukom do ljeta 2018. Ovaj put ga nije ozljeda gurnula u drugi plan, već odlična proljetna forma Marka Futacsa, najboljeg strijelca lige.

Nezaustavljiv (zima 2017./2018.)

Poslije dobrog ulaska u sezonu Ohandza je u formu, ovaj put životnu ušao na zimu. Bio je jedan od junaka prolaska u polufinale kupa, a u zadnja tri ligaška susreta zabio je pet golova i imao tri asistencije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk