Sport Hajduk

zbog jedne ljubavi

Pogledajte čestitke Hajduku iz svih krajeva svijeta: zgodne žene, mala djeca, kršni navijači, danas svi dišu samo za najslavniji klub!

 zbog jedne ljubavi

- Ćaća plaće, mater viče, kontra mraku, kontra sili - internetska prostranstva danas su doslovno zapalile objave u čast 107. rođendana Hajduka! Fotografije i video snimke stizale su sa svih krajeva Lijepe naše, ali i svijeta.

U dresovima i Hajdukovim šalovima oko vrata fanovi su pozirali na plažama, snijegu, slali su najljepše želje iz egipatske pustinje i rimskog koloseuma.
 

 

#egipt #hurghada #camels #camelride #hajduk #nashajduk

A post shared by David Belošević (@davidbelosevic87) on

 

- Hajduk je ljubav. A svi govore da se u životu ne može bez ljubavi. To je istina, jer bez Hajduka se ne može! I tko zna kakav bi nam život bija da nam nema Hajduka! Sretan rođendan, i hvala ti šta si cili naš život bija uz nas! - samo su neke od mnogobrojnih dugih čestitki obožavatelja...
 

 

Roditelji su fotografirali djecu u kompletnom hajdučkom izdanju, od odjeće, do posteljine, tek rođene bebe zamatali su u navijačke zastave.

Posebnu pažnju privukle su zgodne navijačice, koje su se također pomno pripremale za slavljenički dan.

 Hajdučko srce tuče i na Radio Dalmaciji, dokazala je to i njihova voditeljica Ines nosić koji je snimila video u pauzi od vođenja programa. Omiljenom klubu čestitala je i zgodna Mirta Šurjak, Romano Obilinović Amigo snimio je video u svom stilu...

Fotografiju je objavila i poznata splitska fotografkinja Maja Prgomet, čestitale su i ozbiljne ustanove, Književni krug Split objavio je priče iz slavne Hajdukove prošlosti.

 
 


- Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo. Prkos moćnome i zaštita slabome. Klub neka se Hajduk zove - 13. veljače 1911. Carsko namjesništvo u Zadru odobrilo je osnivanje kluba. Tako se oživotvorila ideja četvorice Splićana, nastala za vrijeme studija u Pragu.

Fabijan Kaliterna, Vjekoslav Ivanišević, Lucijan Stella i Ivan Šakić zakleli su se svojim praškim prijateljima u legendarnoj pivnici Pri Fleku da će u Splitu osnovati klub koji će pobijediti tada slavne češke velikane Slaviju i Spartu.

U priču su po dolasku u Split uključili već poznatog sportskog djelatnika Vladimira Šoru, a za ime kluba obratili su se profesoru Josipu Baraču. Ostalo je povijest…


 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk