Sport Hajduk

mercato

Nema više dileme, kapetan ostaje; Još jedan hajdukovac odlazi na posudbu?

mercato

Neće Zoran Nižić u Goztepe, do zadnjeg časa je ta mogućnost bila otvorena, ali su se onda Turci priklonili drugom rješenju dovodeći stopera iz Brazila, došao je 30-godišnji Wallace Reis iz Gremija, kao jeftinija opcija. 

Prethodno se oslobodilo jedno mjesto za stranca jer je Adis Jahović otišao u Konyaspor. A stoper Brazilac im je bio jeftiniji od Nižića. Tako Nižić ostaje u Hajduku do ljeta, sad više nema dileme.

Drugi igrač oko koga smo dosta pisali i očito ćemo još jest vratar Dante Stipica i njemu vrata praške Sparte ostaju otvorena.

Vratar Sparte Slovak Martin Dubravka otišao je u Newcastle (posudba pa otkup šest milijuna eura), a sad će Sparta odlučiti o zamjeni: jedan je odabir dva milijuna eura težak vratar nekadašnje Steaue (koja se sad zove FCSB) Florin Nita, a ako je to preskupa opcija aktualan ostaje Stipica. U Češkoj traje prijelazni rok do 22. veljače.

Bivši igrači Hajduka tražili su svoje nove destinacije, Tino Sušić je prešao u Antwerpen iz Maccabija Tel Aviv, vratio se u Belgiju, a Antonio Milić (Oostende) do zadnjeg je časa bio vruća želja Anderlechta. Posao se u zadnjim satima iskomplicirao...

Lorenco Šimić s posudbe u Empoliju (inače član Sampdorije) prešao je u Spal, vraća se u serie A, dok je Franjo Prce, bivši junior Hajduka pa onda član Lazija, na novu posudbu iz redova rimskih “orlova” stigao u redove - Istre 1961.

Desni krilni Edin Šehić, koji je prošle godine na Poljud stigao iz NK Zagreba i potpisao do ljeta 2020. godine, trebao bi na posudbu u Sloveniju, Rudar Velenje. Još se čeka službena potvrda.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk