Sport Hajduk

vratio se mađarski div

Hajduk i Futacs na najbolji način odagnali gluposti oko Rijeke i Tomasova

vratio se mađarski div

Marko Futacs produžio je ugovor s Hajdukom! Mađarski centarfor, Hajdukov Atila Bič Božji i golgeter zadnjeg izdanja HNL-a obnovio je vjernost "bijelima" i treću sezonu.

Sad mu kontrakt traje sve do ljeta 2019. godine; što ostavlja prostor i za komotniju rehabilitaciju visokog napadača koji je od kolovoza ozlijeđen, te manji pritisak kad se vrati na teren. A i Hajduk je priskrbio sebi dobar manevarski prostor za ljetni prijelazni rok, primjerice.

Koliko se zna, Futacs je u rangu cca 19.000 eura mjesečne plaće plus bonusi, uvijek ima i dodatnih uvjeta ovisno o produktivnosti, broju nastupa, golova... Izlazna klauzula trebala bi biti fiksirana na dva milijuna eura odštete.

To su detalji koji nisu provjereni, odnosno službeni, jesu i nisu tajna, ali tako se u kuloarima cilja prema Futacsevim uvjetima pod kojima je produžio ugovor.

Uglavnom, Hajduk je na najbolji način odagnao sve moguće trenutne špekulacije što su se hranile zadnjih dana. A koje su govorile kako bi se mogao dogoditi pravi preokret na tržištu u smislu da mađarski napadač ode u Rijeku (!?), a da se istodobno iz pravca Rijeke, via Kazahstan u Hajduk vrati - Marin Tomasov?!

Bilo je logike u tim ćakulama: navodno trener Rijeke Matjaž Kek nije zainteresiran da mu Tomasov bude u momčadi, a s druge strane Futacs je odavna, ako se to smije reći, Kekova tiha patnja.
No, riječke priče koje su su se i u eter probijale, jučer su iz Poljuda na najbolji način stavili ad acta:
- Futacs je produžio ugovor s Hajdukom za još jednu godinu!

Obećanje nije bilo ludom radovanje, sportski direktor Hajduka Mario Branco ispunio je ono što je Futacsu i navijačima obećao još onog dana kad se Futacs u kolovozu ozlijedio u Maksimiru u derbiju protiv Dinama.

U trenutku kad su mu se srušili snovi za jesenske sezone Branco je poentirao obećanjem hitnog potpisa ugovora! I bi tako.

Malo nas je, doduše, doveo u sumnju, priznajemo. Obećani potpis mjesecima se nije događao. Je li kalkuliraju, pitali smo se? Bilo bi logike... No, očito su računali da ima vremena, kao što i jest. Nisu zakasnili. Poentirali su u trenutku kad se Erceg prodao za lijepu sumu kuna, 11 milijuna u blagajnu, a taman je Rijeka počela sanjariti o Futacsu...

E, sad je dosta: Hajduk je pravilno postupio, objavili su produžetak ugovora s Futacsem:

- Vrlo sam sretan što sam produžio ugovor. Bitno mi je povjerenje koje ljudi u klubu imaju u mene, na čemu sam posebno zahvalan. I motiviran. Veselim se i drago mi da ostajem u Splitu, sad sam potpuno miran i mogu biti posebno koncentriran na povratak igri – poručio je.

Futacs se već jednom uspješno vratio, pa što ne bi i sad, nije ozlijedio istu nogu, pa da problem bude teži. Ozljeda kao ozljeda, prolaze mjeseci rehabilitacije, igrač mora biti strpljiv, okružen povjerenjem, posvećen radu i ... vratit će se se. Eno vam Marko Pjaca. Zaboravilo se kad se ono ozlijedio, u ožujku, prošlo je skoro deset mjeseci i evo ga, vratio se. Pomalo, ali već zabija.

Tako će i Futacs. U sanjarijama, ali i objektivnim procjenama nekako je 22. veljače, svoj rođendan, zacrtao kao mogući, realni datum povratka.

Futacs je u prvoj sezoni svog nastupanja za Hajduk oborio rekord utoliko što je nakon 25 godina, četvrt stoljeća, postao prvi igrač Hajduka koji je postao prvi strijelac lige. Lani, sa 18 golova.

Dosad je za Hajduk u godinu i pol nastupio 33 puta i zabio je 22 gola.

Operaciju koljena obavio je u Portugalu, boravio je i kod kuće u Mađarskoj, ali kako god okrenuli oko 22. veljače bi se mogao vratiti, da to bude termin prvog punog treninga s prvotimcima.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk