Sport Hajduk

bilo je dobro, dogodine prvaci!

Godina Hajduka na izmaku: pročitajte sve brojke bijelih

bilo je dobro, dogodine prvaci!

Godina 2017. je na izmaku, a nogometaši Hajduka su u godini koja će biti uskoro iza nas odigrali ukupno 45 službenih utakmica i pritom ostvarili 26 pobjeda, 12 neriješenih ishoda, a u sedam dvoboja Bijeli su upisali poraz. 

Na domaćem terenu Bijeli su u 21 susretu upisali 12 pobjeda, sedam puta su remizirali, a u dva navrata su poraženi uz gol razliku 49:18, dok su u gostujuće 24 odigrane utakmice hajdukovci slavili 14 puta uz pet neriješenih ishoda i pet poraza. Omjer postignutih i primljenih pogodaka na suparničkim travnjacima iznosi 40:22 u korist Hajduka.

Momčad je postigla ukupno 89 pogotka (gotovo dva u prosjeku po utakmici), a primila 40 (0,88 po utakmici). O efikasnosti hajdukovaca u ovoj godini najbolje govori podatak da ovoliki broj zgoditaka Bijeli nisu postigli još od 2010. godine kada su zabili ukupno 95 golova (u 48 utakmica). U odnosu na prošlu godinu igrači Hajduka su postigli čak 17 pogodaka više.

Ukupno 15 igrača upisalo se u strijelce, najefikasniji među njima bio je ''Hajdučko srce'' Ante Erceg s 19 postignutih golova. Još od 2010. Hajduk nije imao igrača koji je postigao toliki broj zgoditaka u jednoj kalendarskoj godini. Slijedi ga prošlosezonski najbolji strijelac HT Prve lige Marko Futacs koji u 2017. na kontu ima 12 pogodaka, jednako kao i Ahmed Said Said. Dvoznamenkastu brojku golova zaokružuje Franck Ohandza koji je 11 puta tresao protivničke mreže.

Erceg je ponio titulu i najboljeg asistenta 2017. godine. Ante je 13 puta razveselio suigrače završnim pasom za gol, dok su po sedam asistencija upisali Toma Bašić, Savvas Gentsoglou i Hamza Barry. 

Najviše utakmica, njih sedam, Hajduk je odigrao tijekom kolovoza. Bijeli za poraz nisu znali u veljači, travnju, srpnju, listopadu te prosincu kada je ostvaren ukupni učinak od 14 pobjeda i šest remija. U travnju, srpnju i kolovozu Bijeli su upisali najviše pobjeda - četiri.

Odigrali su hajdukovci devet prijateljskih utakmica tijekom 2017. godine i ostvarili učinak od sedam pobjeda, jednog neriješenog rezultata i jednog poraza te pritom postigli 21 zgoditak, a primili svega 5.

U godini na izmaku za Hajduk je nastupilo 35 igrača, a najveći broj nastupa za Bijele je u 2017. godini upisao je Hamza koji je odigrao 40 utakmica. Slijedi ga čuvar mreže Bijelih Dante Stipica s 39, dok kapetan Zoran Nižić i Erceg imaju 37 službenih nastupa. Najveću minutažu imao je Stipica koji je u 39 susreta odigrao čak 3.510 minuta, a slijedi ga Hamza s 3.184 odigranih minuta.

Dva trenera vodila su momčad tijekom ove godine, Joan Carrillo je 39 puta zasjeo na klupu Hajduka, a sadašnji trener Željko Kopić u šest je navrata vodio Bijele u službenim susretima.

Na kraju godine se moramo zahvaliti na podršci našim vjernim navijačima koji su još jednom učinili Hajduk daleko najgledanijim klubom u Hrvatskoj. Sveukupno, 217.000 gledatelja pratilo je Bijele, a ako ne računamo utakmice bez publike, prosječno je ove godine na Poljudu dvoboje gledalo preko 12 tisuća ljudi. Posebno smo ponosni na dječji ulaz U koji je prilagođen i uređen za mlade hajdukovce, a Klub je svojim najmlađim navijačima omogućio pravi doživljaj Hajdukovih utakmica uz zabavu sa službenom maskotom - Ricom. 

Članstvo u Klubu postalo je sredstvo identifikacije svakog navijača, pa će tako tekuću kalendarsku godinu Hajduk završiti s brojkom od nevjerojatnih 37.000 članova.

HAJDUK U 2017. GODINI:

Najviše nastupa:  
1. Hamza  Barry - 40 
2. Dante Stipica - 39 
3. Zoran Nižić, Ante Erceg – 37

Najveća minutaža:
1. Dante Stipica – 3510
2. Hamza Barry – 3184 
3. Zoran Nižić – 3133

Najveća pobjeda:
Hajduk - Inter-Zaprešić 6:0

Najviše golova:
1. Ante Erceg - 19
2. Marko Futacs, Ahmed Said Said - 12
3. Franck Ohandza - 11

Najviše asistencija: 
1. Ante Erceg - 13
2. Toma Bašić, Savvas Gentsoglou, Hamza Barry - 7

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk