Sport Hajduk

jaki aduti

Svijetla budućnost: 'bijeli' mogu osvojiti Kup, šest je razloga zašto

jaki aduti

Hajduk nema samo upitnike, nego sportski direktor "bijelih" Mario Branco ima i čvrste adute u svojim rukama. Nije sve samo tamno, ima i te kako svijetlih trenutaka. Pogledajte: Letica, Tudor, Nižić, Radošević, Bašić, Erceg.

Svi se aduti imaju pokazati i sutra protiv Intera iz Zaprešića, pobjedom bi Hajduk na najbolji način zaokružio jesenski finiš i istakao kandidaturu da bude čvrsto drugi. Što s obzirom na plasman ranijih godina i na stranu koliko je lider odmakao, nije mala stvar.

A Brancovi, odnosno Hajdukovi aduti, kako smo ih nominirali, nisu samo za sutra. Nego za cijelo proljeće. Nešto na čemu počiva optimizam da će Željko Kopić nastaviti izgrađivati momčad baš kako je započeo nakon što je preuzeo nogometaše koji pod paskom Joana Carrilla više nisu fukcionirali.

Rečeni sekstet ujedno ima i predznak "naša dica", što nije njajbitnije, ali nipošto nije nevažno. Aduti da se na proljeće i kup barem pokuša osvojiti, odnosno da se uđe u finale,što je rekli bismo minimalan zahtjev.

Izbor da se igra s Lokomotivom zvuči povoljnije nego da se nadmeće kontra Dinama ili Rijeke, premda je Kopić nedavno "preslušao" i Rijeku i to na Rujevici; skinuo je mračnu tradiciju koja je pet i pol godina bila okovala Hajduka.

Kopić je u finalu kupa bio i sa Slaven Belupom, sad je momenat da ode i korak dalje. Sa šest aduta u rukavu.

Aduti za proljetni uzlet Evo kako bismo to nanizali:

1. Letica – osvanuo je na golu protiv Rijeke jer se Stipica ozlijedio protiv Osijeka. Stipica je branio dobro u Osijeku, ali je prepustio višom silom mjesto Letici. U pravi čas da se iskaže sva darovitost i perspektiva 201 cm visokog golmana. Letica se odmah promeće u reprezentativnu vrijednost Hajduka i njegova pojava na golu tijekom cijelog proljeća trebala bi biti nova snaga Hajduka nakon što je lani ostao bez Lovre Kalinića. Prigode beru jagode. Ne žali ni Stipica, znao je da je to neumitnost.

2. Tudor – momak je katkad osporavan, jer ne igra na svojoj poziciji ofenzivca, u obrani prihvaća zadatke jer mora, pokriva rupu, a zapravo je desno krilo s naglašenim napadačkim sklonostima. U svakom slučaju predstavlja vrijednost Hajduka, a Kopić ga koliko znamo ionako vidi prema naprijed, samo što u ovom trenutku trener nije htio momčad previše tumbati.

3. Nižić – kapetan je pred potpisom novog ugovora i za Hajduk je od kapitalne vrijednosti da ga zadrži, da se još jednom odupre zovu iz Izraela i Italije odakle Nižića konstantno prate. Nižić je kamen temeljac stabilnosti i trebao bi ostati i dalje na zapovjednom mostu. Ambicija je i da uđe u reprezentaciju što je "drugi par postola", ali jedno vuče drugo. Lakše će među 23 ako ostane u Poljudu.

4. Radošević – još jedan od kapetana, pričuvni. Kamen temeljac veznog reda. Oni koji su od njega očekivali briljantne poteze ne razumiju previše balun. Radošević je težište Hajdukove igre, čvrstina u sredini, željezna pluća i topovski udarac. U to ime opravdava svoj ugovor i povratak iz Salzburga.

5. T. Bašić – posebno mjesto zaslužuje, jer najveće je otkriće ove sezone nakon Nikole Vlašića i Niksijeve prodaje u Everton. Sad je naglasak na Bašiću i sva nada i da će biti istaknut u igri i da će sutra-prekosutra donijeti novi izdašan transfer u klub.

6. Erceg – o njemu ne treba trošiti previše riječi, donio je srčanost prirodnog talenta, igrača s poljane, što bi se nekad reklo. Istinski, nebrušeni talent i dragulj. Stoposto domaće. Nepatvoreno. Mnogi će reći, najbolji je igrač Hajduka nakon što sve zbrojiš i oduzmeš. Napadački adut. Strijelac.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk