Sport Hajduk

sklonio se od javnosti

Bio je na rubu odlaska, pod pritiskom tribina, no ostao je na Poljudu i sada treba zasukati rukave, na pravi način pripremiti i odraditi zimski prijelazni rok

sklonio se od javnosti

Gdje je nestao Mario Branco? Pitanje je onako, za potrebe priče, u Poljudu je Branco, vratio se i sa putovanja, ali doista Hajdukova sportskog direktora neko vrijeme baš nema u javnosti...

Kao da se pritajio, sasvim nestao sa scene. Silom prilika, slučajno ili možda ipak malo namjerno?

Takav je i posao, razumijemo, bolje da obavlja neke stvari u tiho, kad je odlazio svojedobno po Borju Lopeza u Barcelonu nije se znalo na sva zvona. Takav je i posao da se drži “segreto”, tajnovito, “tiho, tiho, Šarlota”, bio je jedan film davnih dana.

Ostavio stvari u škafetinu

Međutim, trenutačna priča ima i dodatnu dimenziju. Prije dva-tri tjedna dali bismo ruku u vatru da je u povlačenju, da će napustiti “bijeli brod” i skupiti stvari iz škafetina nakon prosvjeda s tribina; jer on je komponirao ovu momčad “bijelih” i dao je u ruke Joanu Carrillu.

Kako god je brao komplimente u doba utakmica s Evertonom, tako se nakon toga sručila i lavina kritika na njega kad je momčad potonula na minus devet, odnosno nakon poraza od Rudeša i na 12 bodova zaostatka od lidera Dinama.

Sam je Branco rekao da ako je on problem, problema nema. Još u proljeće je svoj ostanak uvjetovao epilogom da Hajduk ne bude ispod trećeg mjesta, a i kasnije, doduše prije eskalacije kriznog stanja s tribina, govorio je kako nema namjeru ostajati, ako se u njemu vidi problem.

U noći nakon poraza od Rudeša (2:3), kad je Nadzorni odbor dao potporu Ivanu Kosu (omjerom 5:2), govorilo se kako je i Branco stavio svoj mandat na raspolaganje, Kosu. Kad je ostao Kos, logično je da i Branco ostade.

Prvi smo koji tvrdimo da je Željko Kopić preokrenuo stvari na bolje i da je bilo Kopića još tamo od rujna, kad se pokidala Carrillova igra, ne bi ni bilo zaostatka na ljestvici...

E sad, koliko je i što Branco kriv? O tom potom, na tu temu glavni su arbitri na tribinama; oni što su pticu kosa nacrtali na raketu i pokazuju ga na ogradi iz utakmice u utakmicu, u Puli, Poljudu, Osijeku i Rijeci.

Hoće li Kopić pobjedama sve primiriti i vratiti u normalnu kolotečinu (dugoročnog) rada?!

Pohvatati zaostatke

A iz kancelarije Marija Branca, sad kad je već ostao (do daljnjega) očekujemo brzih dana informacije glede zimskog prijelaznog roka i siječnja u kojem će nekoliko nogometaša Hajduka postati slobodni potpisati za druge klubove.

Slobodu, istina, mogu realizirati tek u lipnju, ali od Nove godine smiju već pregovarati s drugim klubovima.

Hoćeš-nećeš zastalo je u sektoru stručnog programa, Branco je “nestao”, moguće je da se pojedini pregovori vode u zatvorena četiri zida, tako se to radi, ali već odavna nema novosti iz sektora struke. Kraj godine se primiče, a Mario Branco se povukao. Iz javnosti.

Ugovori istječu Stipici, Grbiću, Bosančiću, Futacsu, Ohandzi, Deliću, Jandreku, Almeidi... I ne samo to. U redu, pomiješali smo kruške i jabuke, ali ima tu posla preko glave.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk