Sport Hajduk

Brbićevo svjedočenje

Hajdukovo milijunsko potraživanje: U Čarobnom gradu su znali da prostor koji su unajmili neće moći koristiti za vrijeme utakmica

Brbićevo svjedočenje

Bivši predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić saslušan je na Trgovačkom sudu u Splitu na ročištu u sporu između kluba s Poljuda i dječje igraonice „Čarobni grad" koja se nalazi podno istočne tribine stadiona. Podsjetimo, Hajduk tuži igraonicu zbog navodnih nepodmirenih dugovanja.

Brbić, koji je na čelu Uprave Hajduka bio od srpnja 2012. do travnja 2016., rekao je kako je najamni odnos započeo 2009. te da mu je tijek događanja prije njegova dolaska poznat samo iz službenih dokumenata. Nastavio je:

- U više navrata razgovarao sam s gospodom Bernardom Jurišićem i Vangelom Likuševskim ispred „Čarobnog grada". Kao razloge neplaćanja naveli su cijenu najma koja bila oko 5,7 eura po kvadratu, zatim činjenicu da desetak mjeseci nisu radili zbog smrtnog slučaja u igraonici te nemogućnost korištenja dijela prostora od oko 600 kvadrata koji nije imao uporabnu dozvolu. Kad sam došao u klub već je bio evidentiran njihov dug prema Hajduku između 700 i 800 tisuća kuna.

Slijedom toga, Brbić navodi kako je na sjednicu Nadzornog odbora Hajduka stavio točku dnevnog reda o ovoj temi.

- „Čarobnom gradu" smanjili smo visinu zakupnine na tri eura i to retroaktivno od 1.1.2012. Otpisao se dio duga vezan za period kad je igraonica bila zatvorena, a ovih 500-600 kvadrata više nismo fakturirali. Oni su bili jako zadovoljni rješenjem uz obećanje da će dug redovno podmirivati, no to se nije dogodilo. Zvao sam u više navrata Jurišića i Likuševskog pa bi onda platili manji dio, ali dug je rastao pa smo krajem 2014. poduzeli pravne korake jer je postojala opasnost da izgubimo ozbiljan novac. Mislim da je tada dug bio prešao milijun kuna.

Iz „Čarobnog grada" uzvraćaju kako za vrijeme odigravanja Hajdukovih domaćih utakmica ne mogu koristiti prostor te kako je klub dužan njima novac. Brbić je odgovorio:

- Bilo je nekih njihovih mailova po tom pitanju, ali ozbiljan službeni dokumet nisam dobio. Nismo bili spremni priznati te navode. Navedene cifre bile su paušalne. Što se nemogućnosti korištenja prostora za vrijeme utakmica tiče, oni su bili upoznati s tim, a od svih Hajdukovih najmoprimaca samo se oni žale na to.

Saslušan je i Milan Prgomet, tadašnji financijski direktor Hajduka koji je također rekao kako nikakav pismeni prigovor na nemogućnost korištenja prostora za vrijeme domaćih susreta od „Čarobnog grada" nije dobio. Sljedeće je ročište na rasporedu u veljači 2018., kada bi trebao biti saslušan Vangel Likuševski u ime „Čarobnog grada".

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk