Sport Hajduk

narušeno jedinstvo

Ovako više ne ide: Uprava Hajduka ili navijači? Netko se mora povući!

narušeno jedinstvo

Naelektrizirana atmosfera, poprilično narušeni odnosi između Torcide i aktualnog vodstva Hajduka odnosno igrača previše se osjete i na terenu, a na koncu pate igre i rezultati "bijelih". To se vidjelo i u subotnjem susretu protiv Osijeka, iako su se navijači na sjeveru ovaj put u većem dijelu susreta suzdržavali uvreda, poziva na odlazak Uprave, nije bilo novih transparenata...

Ionako neuvjerljiva momčad koja i do posljednjih događaja nije pokazivala ono što bi trebala, na terenu se ne uspijeva nositi s tim dodatnim pritiskom na leđima, povišenim tenzijama. Potvrdio je to i trener "bijelih" Željko Kopić. A šok terapija promjene trenera "šokirana" je svime što se događa oko Hajduka, gdje je narušeno dosadašnje jedinstvo uprave, ali i igrača s jedne te navijača s druge strane.

Nogometaši su kolateralna žrtva, iako ne daju ni izbliza ono što bi morali i u čemu je također veliki dio problema. Na koncu pati teren, dok god van njega traje status quo, rovovska bitka u kojoj zasad još nitko ne odustaje od svojih položaja. I tako će biti i dalje sve dok se netko ne povuče. A zna se da to neće biti navijači koji vodstvo kluba drže za riječ. Danu na startu sezone kada se najavljivala rezultatska nova stranica. Pa sada navijači šute 12 minuta na startu susreta zbog 12 bodova minusa u odnosu na Dinamo (i 12 godina je prošlo bez titule).

A onima koji bocu ne gledaju kao polupraznu nego polupunu adut da je Hajduk na tablici uz Osijek i Rijeku kontra argument je da je moglo sve vrlo lako biti još i gore. Da je recimo Dinamo u blatu Kranjčevićeve ulice jučer uspio pobijediti Rudeš (a iz redova momčadi iz Maksimira se žale i da su oštećeni).

Tih 1:1 ostavilo je Hajduk u odnosu na Dinamo na "samo" minus 12, a moglo je 'ladno bit minus 14 iako je tek studeni. S tendencijom daljnjeg zahladnjenja u prosincu. Jer u idućem kolu Hajduk bez kartoniranih Saida i Lopeza (treći žuti kartoni) putuje na noge Rijeci protiv koje ukupno nije slavio pet i pol godina, pa potom ide u goste uvijek neugodnoj Lokomotivi. Za to vrijeme Dinamo ima laganiji dio rasporeda, u Maksimiru dočekuje redom do kraja prvog dijela prvenstva Inter, Istru, pa Cibaliju...

Bolje je možda i ne gledati u kuglu, u budućnost. A i Osijek je bio na korak od prve pobjede na Poljudu od 2008. godine, tek druge ukupno u kvarat stoljeća od osamostaljenja Hrvatske, u 45 odigranih susreta u tih 25 godina. Srećom zabio je Said pa je Hajduk ostao bodovno poravnat s Osijekom, ako je to uopće nekakva utjeha. I ovakav ovosezonski neuvjerljivi Dinamo za ovakav Hajduk je praktično neuhvatljiv već i prije kalendarske zime. Prvenstvo je već odavno prežaljeno, ali bode u oči distanca na kojoj je Dinamo kao lovina.

Kao moguća utjeha, melem na rane nameće se Hajduku kup. Univerzalna utješna nagrada za neuspješne u prvenstvu. Sve su oči sada uprte u srijedu i četvrtfinale kupa protiv Osijeka u Gradskom vrtu. To je krajnja točka nakon koje se stvari trebaju konačno prelomiti, povući odluke. Ovako dalje baš i nema smisla, samo šteti i klubu, i momčadi, a na koncu bi moglo i projektu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk