Sport Hajduk

Poznaje ih u dušu

Nisu slutili da će se vratiti u Hajduk: upoznajte Kopićeve pomoćnike

Poznaje ih u dušu

Zlatko Bašić prvi je pomoćnik Željka Kopića, novi stručnjak za kormilom “bijelih” poveo je za sobom svoje vjerne pomoćnike s kojima je već radio i poznaju se u dušu. Zanimljivo je da je Bašić Slavonac, ali u Hajduku je proveo kao kadet i junior od 1991. do 1995. godine.

Rođen 22. rujna 1975. godine u Slavonskom Brodu došao je kao darovit dječak iz Marsonije u Poljud, ali nije ostao među prvotimcima. Igrao je kasnije po Njemačkoj (Oberhausen, St. Pauli), pa u Slogi iz Nove Gradiške, a u karijeri trenera u neka doba ga je put naveo na – Kopića.

U karijeri mu je zapisano da je bio u stožeru Vinogradara, Hrvatskog dragovoljca, Segeste, Lučkog, Sesveta, Zagreba sve do – Slaven Belupa. I evo ga natrag u Hajduk, nakon 22 godine.

Dite s Kmana

Toni Golem je – dite s Kmana, sigurno nije ni on slutio da će se već ove sezone vratiti u Hajduk. Upalilo je Kopiću i evo i Golema natrag! On se baš vratio doma.

Rođen 14. siječnja 1982. u Splitu, proveo je juniorski staž u Hajduka i onda otišao igrati u – Mosor. Pa u Hrvatski dragovoljac. Kao stoper potom je igrao u Poljskoj (Gornik Leczna, Ruch Chorzow), pa se vratio u Inter Zaprešić i Karlovac.

Nakon što je stažirao u Hrvatskom dragovoljcu Kopić ga je kooptirao u svoj stožer u Slaven Belupu i sa sobom – vratio u Hajduk. U Poljud i na Kman.

Meštar kondicije

Luigi Gigi Febbrari tek se treba dogovoriti s Hajdukom, ali čim je jučer krenuo iz Brescije da stigne kasno navečer u Split, na sastanak, jasno je da Hajduk ozbiljno računa na nekadašnjeg pomoćnika Edoarda Reje koji je ujesen 2009. i na zimskim pripremama u Marbelli 2010. godine skrenuo na sebe pozornost kao vrstan kondicijski trener.

Ne zove ga Hajduk slučajno, nego da momčad osovi na noge, jer toliko je bilo prigovora kako igra Joana Carrilla – nema ritma.

Mister Reja mu je rekao “ajde Gigi, ako mene nisu izabrali, a tebe zovu, nemaj brige, kreni...” Febbrari voli Split i Dalmaciju i nedavno je gledao europske susrete u Poljudu. Uvijek se rado vraća(o), vezan uspomenama i simpatijama.

Inače  je radio u Atalanti s Rejom u zadnje vrijeme, ali je zanimljvo da je bio kondicijski trener Rome kod trenera Francuza Rudyja Garcije, dok je Reja istodobno bio u Laziju.

Rođen 4. srpnja 1951., u mjestu Castenedolo kraj Brescije ima, dakle, 66 godina. Na njemu bi trebala biti “fizika”, ako se Kopić, Bašić, Golem, moraju pozabaviti “kemijom”.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk