Sport Hajduk

potraga za trenerom

Priznao je da postoje kontakti, ali i njegova zainteresiranost: Hajduk mi je na srcu i uspomene odlične

potraga za trenerom

Priopćenje Torcide baca u drugi plan izbor trenera prve momčadi, pa prema tome obećanje ili najava da će novi trener Hajduka biti promoviran u subotu čini nam se pretjerano, drž’mo se ponedjeljka i prvog treninga u idućem tjednu, kao početak priprema za gostovanje u Puli. 

Ili možda tek u utorak?!

Dotad, trener je – Vik Lalić, pa mu i na našoj skali burze trenera rastu akcije, doduše minimalno, ali ipak, čak bismo kazali – znakovito!

Priča se otegla i kad je uprava uzdrmana izravnim zahtjevom da preuzme odgovornost (ode?), onda tko je taj koji će izabrati trenera, predstaviti ga?

‘Dobio sam upite’

Usred neizvjesnosti, Edy Reja nam se odazvao i priznao da postoje kontakti, ali i njegova zainteresiranost, što nije mala stvar! Bingo!

- Istina je da sam dobio pozive i upite bih li bio zainteresiran. Jesam, zanimljivo mi je sve to, Hajduk mi je na srcu i uspomene odlične, ali ne mogu ništa više kazati kad se nisu još poduzeli konkretniji potezi. Čekam. To je istina.

Ako ćemo objaviti indiskreciju, onda smo signor Reji, “misteru” kako kažu Talijani, kazali kako je trenutačna momčad Hajduka puno bolja nego ona koju je gledao početkom proljeća 2015. godine. I neka se puno ne misli, nego neka dođe, čim ga zovnu ozbiljno, a ne provizorno.

- Uvijek treba raditi i raditi, a ja se toga ne bojim – rekao nam je.

- Zato vas i zovu – usudili smo se kazati.

Reja je stand by, baš kao i Goran Tomić, koji bi mogao biti taj izbor mladog trenera koji bi se – poput tada Igora Tudora – školovao dodatno uz Reju.

Poznaju se, 2001. godine bili su zajedno u Vicenzi, Reja trener, Tomić napadač i Goran bi mu pomogao da se eventualna jezična barijera premosti, sve navlas isto kako je to jedan Igor Tudor trenerski stasavao uz Reju, a vidi ga sad, eno ga gazi s Galatasarayom.

Uvijek na popisu ostaje Željko Kopić, kao dostupan, još početkom tjedna uzbunjen rečenicom “vi ste jedan od kandidata”.

Da li da širimo priču s Brankom Karačićem, Borimirom Perkovićem? Samo nam mrve postotke, a ako propadne kombinacija s Rejom i Tomićem iz tko zna kojih razloga (na primjer Reja zaželi prvo vidjeti momčad, pa tek onda odlučiti; a gdje će je vidjeti, kad bi u Pulu trebalo sjesti na klupu).

U tom slučaju rastu šanse za “unutarnje rješenje”, vidimo ga u trolistu Lalić, Gojun, Oreščanin.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk