Sport Hajduk

fešta u tučepima

Napad na Ohandzu shvatio se maksimalno ozbiljno: Hajduk je dočekan raširenih ruku, ali jake policijske snage nisu ostale nezamijećene

fešta u tučepima

- Šta je ovo, k’o da je predsjednik države doša – začuđeno je komentirao jedan stariji mještanin Tučepa jučer poslijepodne kada je ugledao brojne policajce po mjestu i u blizini nogometnog terena.

I zaista, policijske snage bile su u velikom broju raspoređene po Tučepima kako bi gostovanje Hajduka na proslavi 50. rođendana tamošnjeg četvrtoligaša Jadrana prošlo u najboljem redu. Maksimalno se ozbiljno shvatio napad na Francka Ohandzu, a čak je i klupski autobus Splićana u Tučepima navodno bio skriven nešto dalje od stadiona.

Međutim, prije, za vrijeme i poslije utakmice nikakvih problema nije bilo. Tučepi, u kojima se nalazi jaka baza Društva prijatelja Hajduka, raširenih su ruku dočekali svoj voljeni klub. Mnoštvo djece okupilo se oko hajdukovaca ne bi li se fotografirali s njima ili dobili njihov potpis, dres... Bilo što.

Bijeli došli s jakim imenima

Prvi čovjek Jadrana Nikša Visković, „skockan“ u odijelu, pazio je da sve bude kako treba, zahvalan Hajduku što je uspio ugurati ovu utakmicu u svoj raspored. Laknulo mu je što se nebo smilovalo i nije bilo kiše koja bi pokvarila dojam.

Iako je bilo suho, travnjak je bio vrlo težak za igru. Brzo su se stvorili blatnjavi dijelovi pa su igrači jedne i druge momčadi muku mučili s kontrolom lopte i proklizavanjima. Srećom, nije bilo ozljeda.

- Hajduk živi vječno, ali Jadran ga prati u stopu. Ovo je dvoboj drugoplasiranog i četvrtoplasiranog na ljestvici – duhovito je konstatirao spiker. Nije ni lagao. Jadran je zaista drugi, a Hajduk četvrti, no razlika je „samo“ u tri ranga natjecanja.

Kako je i obećao, Hajduk se u Tučepima pojavio s nekoliko jakih imena u sastavu poput Ercega koji je nosio kapetansku vrpcu, zatim Radoševića, Lopeza, Juranovića, Fomitschowa te Barryja koji prvotno nije bio najavljen. Notirajmo i da je Hajduk nastupio u rijetko viđenom izdanju – u crveno-plavom dresu.


Hajduk je, jasno, od početka dominirao iako su se u par navrata i domaćini znali ohrabriti. Solidno su parirali u prvih 45 minuta.

- Može se protiv njih, bolji smo! – stizali su s tribina povici domaćim igračima kojima će ova utakmica svakako ostati u sjećanju cijeli život usprkos grubom rezultatu u nastavku. 

Stigao je na tribine i Marin Brbić, nekadašnji predsjednik Uprave Hajduka. Nema šanse da je ovo mogao propustiti. Smjestio se odmah ispod svog nasljednika Ivana Kosa koji je zajedno s članom Nadzornog odbora Markom Ercegom predvodio Hajdukovu delegaciju.

Minuta šutnje za Webera

Minutom šutnje odana je počast preminulom igraču Hajduka Josipu Weberu, a u poluvremenu je publika pozdravila neke od članova prve momčadi Jadrana iz 1967. godine.

Nije ih bilo puno, no oni koji su mogli, došli su: Bogo Bušelić, Paško Bušelić, Ivan Čobrnić, Nedjeljko Rako i Branko Visković.

Hajduk danas nastavlja mini-turneju po Makarskoj rivijeri i to baš u Makarskoj gdje se s početkom u 20 sati u hotelu Dalmacija održava „Bila noć“. 

Vik Victoria: Lijep je osjećaj doći kući

Hajduk je u ovoj utakmici s klupe vodio Vik Lalić koji se tako vratio u svoje Tučepe. Kući. Eto kako se poklopilo – prva utakmica na klupi „bilih“ i odmah u svome mjestu. Lalić je izveo početni udarac, a predsjednik Jadrana Nikša Visković uručio mu je prigodnu sliku kao dar i uspomenu.

- Lijep je osjećaj doći kući, pogotovo s Hajdukom. Iako, još mi je čudno što sam na ovoj poziciji kao v.d. trenera. Nadam se da su svi problemi iza nas. Pokušali smo igrače maksimalno opteretiti jer do kraja godine više nemamo pauzu.

- Fokus je bio više na treninzima, a ovdje nismo htjeli riskirati ozljede pa smo svima dali po pola sata ili 45 minuta. Drago mi je da se Pasariček pokazao kao moderan vezni igrač na kojeg možemo računati i da je Kovačević zabio dva pogotka – rekao je Lalić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk