Sport Hajduk

Poljudske drame

Čeka se Carrillov nasljednik: može li novi trener spriječiti prijevremene izbore i odlazak Kosa iz Hajduka?

Poljudske drame

Hajduk još nema novog trenera i Vik Lalić je sve bliže realizaciji “dana iz snova” da u svojim Tučepima sutra povede Hajduk kao prvi trener.

Nema žurbe, objektivno, jer nakon Tučepa prva iduća utakmica je tek za desetak dana, prvenstvena u Puli i ima vremena dobro odabrati, odvagnuti.

Kad bi Ivan Jurić pristao, to je to. Ili da je Goran Sablić u trenutku rekao “može” onda bismo vjerojatno i njega već promovirali a ne bi se ulazilo u novčarske gimnastike s Jurićem.

Činjenica da se sve glasnije šuška o mogućnosti raspisivanja prijevremenih izbora u Hajduku otežava izbor trenera, jer što ponuditi kormilaru, kakve gabarite, sigurnost?

I ovako nude ugovor do kraja ljeta, a dalje ćemo vidjeti. Kako sad ponuditi neki čvršći, dugoročniji ugovor koji bi onda krio u sebi i otpremninu za koju bi vrijedilo riskirati?!

Igra se i na emocije, dođi, budi trener Hajduka, to je velika čast. I jest. I te kakva.

One koji bi dotrčali odmah, iz Poljuda ne zovu. Zapeli su na dva imena, Sablić nije takav čovjek da u hipu napusti Široki s kojim je lider u BiH, a Jurić ima svoju vrijednost i ugovor u Genoi koji mu jamči još godinu i pol dobre zarade i sad bi trebalo naći “modus vivendi”.

Malo je baš informacija, a prenositi ćakule nije novinarski lijepo.

Međutim, prolaze tako nabrajanja “eh da je Bjelica slobodan” ili “ajmo zvati Prosinečkog”. Ili “da je dobit Keka koji samo čeka otkaz u Rijeci, a ovi ga ne smjenuju, jer tko bi platio tu odštetu”...

S popisa od jučer možemo skinuti Slavena Bilića kojega navodno zove Glasgow Rangers, a on se povjerio prijateljima da mu sad treba neko vrijeme odmora... Evo Jurčević, neka on odmah skoči u žrvanj, dugo nije bio glavni i odgovorni.

Kopić je živa opcija, ali se još nije počeo pakirati.

Hajduk mora pronaći trenera koji mora pristati na kratkoročnu ulogu, da obradi “svlačionicu” koju je Carrillo ispustio s uzda, da složi Brancov kadar, da u suglasju sa sportskim direktorom (na odlasku?) sastavi krhotine momčadi i udahne joj samopouzdanje, te bude autoritet koji će više-manje solidnu momčad vratiti u borbu za drugo mjesto. Nije preteško, dva je boda odmakao Osijek.

S dva-tri zahvata (Istra, Osijek, četvrtfinale kupa, Rijeka) mogao bi postati kralj, a onda se ni prijevremeni izbori ne bi zazivali. Ali i odmah može potonuti. No, zar tako nije oduvijek?

Tko je ta faca, da “pomete lišće” što je Carrillo ispustio uraditi svojom mekoćom i dobrotom i prevelikom pričom, a bez čvrste ruke i da se svi zajedno vrate na donedavni put kojim se kročilo u doba Evertona? A onda ni prijevremeni izbori ne bi bili nužnost.

Dan završava tako da Ivan Jurić ostaje prva želja, kako će to završiti još ne znamo. To je veliko pitanje.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk