Sport Hajduk

još traje potraga

Tko će na klupu 'bijelih': evo kako kotiraju kandidati čija se imena spominju u eteru

još traje potraga

Želje postoje, kakve su mogćnosti, kako tko kotira na burzi trenera.

1. Željko Kopić - stanje se nije od jučer dramatično promijenilo, osim što možemo potvrditi da donedavni trener Slavena ima zagovornike i da je jedan od ozbiljnih kandidata, usudili bismo se reći službeno kontaktiran, ako mu to neće smetati u izboru. Čeka i on da se rasplete čvor s Jurićem;

2. Ivan Jurić – govori se kako je u kontaktima prevelik nesrazmjer između želja imogućnosti, teško je reći kakve su se brojke spominjale, ali nemamo još potvrdu da je ta kombinacija sasvim zamrla. Navodno u Poljudu još ne gube nadu u happy-end, ali kako Jurića pogurnuti na vrh ove liste?

3. Branko Karačić – tko je sve vodio Hajduk zaslužio je i te kako Karačić svoju priliku, tu nema spora. No, za razliku od Kopića kome su odaslani signali, trener Viteza zasad nije službeno "uznemiren". Dok se s prethodnom dvojicom razgovara, Kara je u BiH "stand by.

4. Borimir Perković – bi li Hajduk posegnuo u susjedstvo za trenerom koji je bio samostalan, a služio je i kod Zlatka Dalića? Današnji Šibenik pokazuje da Perković "ima mota". Netko ga se dosjetio iz funkcionerskih krugova Hajduka, ali nije to još momenat za uzbunu kod Šibenčana.

5. Nikola Jurčević – ako je Slaven Bilić pao s popisa realnosti makar i s jedan posto, njegov vjerni pomoćnik promovira se kroz kuloare kao mogućnost. Odavna nije vodio samostalno... Uz Slavena godinama. Ne, to nije Kruno Jurčić, to je Nikola Jurčević! No, zasad je njegova nominacija bez potvrde.

6. Vik Lalić – a što ako idući trener izgubi od Istre, Osijeka, Rijeke, tri iduće utakmice? I četvrtfinale kupa? Ružno je Vika svrstati u taj kontekst, ali vojnik kluba mogao bi ponijeti i na silu teret rizika u interregnumu, iduće teške utakmice... Posebno ako je na sceni doista brzo sazivanje izvanredne skupštine i provođenje izbora. U tom smislu i Krešimir Gojun je spomenut, ali nam je Lalić prirodnije unutarnje rješenje od Gojuna ili Siniše Oreščanina. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk