Sport Hajduk

dalmatinski derbi

Fomitschow će pamtiti Šibenik, a šteta je što je fešta baluna umrljana susjedskom netrpeljivošću!

dalmatinski derbi

Trebalo je Hajduku zasukati rukave da izbori plasman u četvrtfinale kupa, vrlo ozbiljna igra "bijelih" protiv motiviranog domaćina. Nije bilo lako hajducima ni kad je Šibenik imao igrača manje. Ratoborno u gledalištu, nervozno u igralištu crveni i 13 žutih kartona?! Jak sastav Hajduka s okosnicom Nižić – Radošević – Barry – Erceg kako smo i najavili i to je bio zalog ozbiljnosti. Od prve minute i Almeida, da se konačno privikne.

Uz vedete bilježimo dobre role igrača iz sjene "bijelih", Fomitschowa i Šehića, a gubitak je ozljeda Nižića. Morao je van zbog ozljede i Hajduk ostade bez kapetana. Koliko dugo?

Utakmicu će prije svega pamtiti Andre Fomitschow, pričuvni lijevi bek koji je u zapećku i na njegove se kvalitete sumnjičavo vrti glavom. No, bio je match-winner, pokazao je da ima meku lijevu nogu, slobodan udarac izveo je u stilu velikog majstora, barem kao Toma Bašić, preko živog zida van domašaja kratkog Borne Žitnjaka, Osječanina i Miroslavovog sina. Borna je u Šibeniku u sklopu osječke pomoći Šibenčanima (Žitnjak, Pongračić, Ćosić).

Pogotku je prethodio crveni karton, isključenje Šare koji je, kasnivši na loptu, zabio se nogom u prsi, džonom u trbuh Šehiću.
Bilo je to pravedno isključenje Šarea, a koristimo privilegiju što smo sjedili u loži do kontrolora suđenja Vlade Svilokosa iz Siska koji nije rekao, jer ne smije, ali shvatili smo da nije protivan odluci suca Jovića. Čisto isključenje, pogibeljan start.

Sad Šare ne može igrat u Solinu, a treba ostat u drugoj ligi, to je Šibenčanima zapravo najžalije. Utakmica s Hajdukom samo im je odnosila snagu i fokus s drugoligaškog žrvnja, ali bio im je gušt dat sve od sebe. Hrabri s igračem manje!

Šest godina prvotimaca Hajduka nije bilo pod Šubićevcem i to je bila prava pozivnica za feštu. Šteta što je umrljana incidentima susjedske netrpeljivosti.

Šibenik je imao period dobre igre, siloviti Brekalo mučio je Lopeza, Celić je imao dobar prodor protiv Fomitschowa u 23. minuti kad su Šibenčani tražili faul, slobodan udarac zdesna ali se Jović nije oglasio i tu je možda pogriješio. A Tudor je recimo u drugom dijelu bio na razini "narančastog" kartona, Jović mu je dao žuti. Na suđenje se ukupno ljutio i šibenski trener Perković, udaljen s klupe.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk