Sport Hajduk

vratio se nakon ozljede

Hajdukovo blago: mladi veznjak na meti Rome i Lazija

vratio se nakon ozljede

Toma Bašić je u prodajnom izlogu, utrčava na velika vrata na scenu “calciomercata” koji se za talijansko tržište bavi potragom za mladim nogometašima na koje su bacili oko pojedini klubovi.

Tako su prije nekog vremena lovci na informacije iz “calciomercata” promovirali talent hajdukovaca Andrije Balića i Nikole Vlašića, ali i Josipa Maganjića i Lorenca Šimića, što se na kraju pokazalo kao točno predviđanje, najava njihove brze prodaje.

Doduše, Vlašić je otišao u Everton, u Englesku, ali samo zato što je Everton bio brži i reagirao u hipu, ugledao i uzeo, dok su Fiorentina i posebno Milan tek “svijali gnijezdo” pregovora oko Vlašića.

Odlaskom pak Vlašića, misli se kako momčad Hajduka odjednom postaje neperspektivna u smislu daljnje prodaje i zarade za skorašnje vrijeme, jer je napučena igračima tipa Savvas Gentsoglou ili Hamza Barry koji nemaju istinsku vrijednost za preprodaju. Međutim, to ne mora biti tako:

1. Hajduk se najprije odredio da će u idućem razdoblju davati što više šansi Toniju Tekliću, te u projekciji i Ivanu Deliću s kojim tek trebaju produžiti ugovor;

2. Na rampi za prodaju su i Fran Tudor i Josip Juranović, koji su dodirnuli reprezentaciju;

3. I najvažnije, prava se cijena očekuje od Tome Bašića!

Visoki (189 cm), stasiti veznjak Bašić, na pragu 21. rođendana imao je mukotrpan početak sezone. Nakon što je lani u finišu zablistao u nekoliko prigoda i dalekometnim pogocima zaronio je u – ozljedu. Ništa strašno, ali potrajalo je. Trebalo je vremena.

S priprema na Pohorju stalno se govorilo evo sad će, još malo do oporavka. No, povratak se odužio, udarac u stopalo nije saniran brzo kako se smatralo. Zato je sad došao trenutak da se Bašić vrati na scenu i čvršće uzima minutažu. “Calciomercato” je objavio interes Rome i Lazija, kažu igra se pravi rimski derbi za mladog Hrvata iz redova Hajduka:

- Godište 1996., Toma Bašić ima znatnu fizičku moć, visok je gotovo 190 centimetara i premda je prirodni dešnjak umije vrlo dobro šutirati i lijevom nogom. Za njega je već otvoren rimski derbi “vučice” i “orla”, jer su i Roma i Lazio, pouzdano znamo, pocrtali njegovo ime u skautskoj službi.

Dodaje se, što može zvučati kao pretjerivanje, ali zašto ne, na radaru ga imaju još i Milan, Liverpool i Manchester City.

1. ROMA - U svakom slučaju podsjetimo kako je Roma s Hajdukom svojedobno bila u pregovorima glede suradnje, ali su se iz tog doba kad je Andrija Balić bio u žarištu interesa promijenili sportski direktori na obje strane, niti je više Goran Vučević u Hajduku, kao što ni Walter Sabatini više nije u Romi (prešao je u Inter). No, prate situaciju...

2. LAZIO - S druge strane rimskih brežuljaka, u taboru Lazija stoluje sportski direktor Igli Tare, Albanac koji ima sklonost prema igračima iz Hajduka, iz Poljuda je doveo stopere Josipa Eleza (danas je u Rijeci) i Franju Prcu (čeka šansu u Laziju nakon kaljenja u Salernitani i Bresciji).

Uglavnom, Toma Bašić je idući da se na njemu zaradi, profilira ga se i podigne cijena. Bašić bi (uz tri godine mlađeg Teklića)  usponom trebao dokazati kako ova momčad Hajduka nije samo skup prosječnih nogometaša za osrednje odštete, nego u sebi njedri i milijunske vrijednosti.

Potrošit će se danas-sutra novac od prodaje Vlašića, potreba je stalno biti kurentan na tržištu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk